2017-1015 Cross Ingelmunster

Cross Ingelmunster 15 oktober 2017.

Het  sportpark van Ingelmunster was de place to be voor deze 48ste editie dus een echte klassieke in het veldloop wereltje. Deze wedstrijd was tevens de 7de wedstrijd en de 3de wedstrijd van het najaar in het 31ste veldloopcriterium  der vrije sporters .Het was zomers warrm want deze 15de oktober was de warmste  15de ooit . Dus geen echt veldlopweer maar  onder de heerlijke herfstzon was het er leuk vertoeven en dit zeker ook voor de supporters die meerdere mooie wedstrijden voorgeschoteld kregen.

Ook tal onzer atleten tekenden present in hun mooi blauwe uitrrustingg.en straalden meermaals op het podium.

Het begon allemaal met een schitterende overinning van Mattis Saint Germain bij de jongens eendjes waarin Loic Pype knap 11de werd. Knappe 7de plaats bij de meisjes benjamins voor Margeaux Saint-Germain. Mooi duel bij de pupillen meisjes  bekroond met een 2de plaats voor Florence Decleir een 3de voor Amelie Saint Germain   een 8ste  voor Jana Pype en 12de voor Tisha Preyers,

Mooie 10de plaats voor Arthur Devoldere bij de pupillen jongens.

Een nieuwe podiumm plaats voor Emilie Beernaert die bij de miniemen meisjes die 3de werd .

Wat een dag voor onze cadetten meisjes die voor de 2de opeenvolgende maal het volledige Ingelmunsters   podium  mochten laten schitteren met op het hoogste schavotje Emma Syryn geflankeerd door Julie Beernaert 2de en Emma Van D’Huynslaeger op 3. Bij   de jongens cadetten liep Emiel Deprez zijn tweede wedstrijd en werd mooi 8ste en Renaud Vannieuwenhuyse knap 9de

Warre Bouckaert kwam zag en overwon op magistrale wijze  bij de scholieren waarin Niels Brabant ook sterk presteerde en met een 4de plaats nipt het podium miste .

Dames sportiva’s 2 met een prachtzege van Tanya Parmentier en  een mooi duel tussen Heidi Muyssen en Isabelle Vergote . Heidi werd 6de  Isabelle 8ste .

Veerle Laevens deed het uitstekend bij de dames sportiva’s 1 bekroond met een mooie 6de plaats.

Veteranen 1  een mooie 10de plaats voor Geert Opsommer en eveneens knap van  Gino Van D’Huynslager die 12de werd

Simon Wallican die morgens nog de halve marathon van Brugge liep  werd 8ste   bij de seniores 1 maar Maxim Kerremans mocht in deze wedstrijd als derde het podium bestijgen na een sterke wedstrijd.

In de laatste wedstrijd van de dag zorgde Sander Ampe voor een schitterende 2de plaats  bij de juniores tweelingsbroer Jarne werd mooi  5de .

Allen  sterk gepresteerd met als beloning een mooie 3de plaats in het clubclassement proficiat .

Henri.