2017-11-05 Jongerencross Waregem

Jongerencross  Waregem 5 november 2017.

Provinciaal  kampioenschap Vrije Sporters

5 x goud 1 x zilver en 5 x brons

Waregem gelegen in het zuidoosten van de provincie West-Vlaanderen  mag zich sinds 1 januari 2000 een stad noemen .

Was als gemeente in 1977 al gefusioneerd met Beveren-leie ,Desselgem en Sint- Elooi's vijve  en telt  heden als stad ca. 38000 inwoners en de 4de  grootste stad van de Provincie en heeft ook een vredegerecht.

Dankzij de fusie met Sint- Elooi's vijve ligt Waregem nu ook aan de Leie en ook de  E17 passeert er wat het dus heel goed bereikbaar maakt . Daardoor is er ook  veel industrie wat natuurlijk ook ten hoede komt van de sport.

Waregem is zeker één van de sportsteden in Vlaanderen land er is niet alleen de voetbal ploeg in eerste klasse en zelfs Europees in de race is , Er was in 1957 het wereldkampioenschap  wielrennen met als winnaar Rik Vansteenbergen en in 2007  was het de start van de derde rit in de  ronde van Frankrijk. Natuuurlijk is ook dwars door Vlaanderen met in 2015 ons gewezen lid en zoon van onze voorzitter Jelle Wallays als winnaar.

Maar wordt zeker genoemd als de paardenstad met zijn meer dan gekende sta

Waregem jongeren cross   05 november 2017

Provinciaal  kampioenschap vrije sporters

5 x goud 1 x zilver en 5 x brons

Waregem gelegen in het zuidoosten van de provincie West-Vlaanderen  mag zich sinds 1 januari 2000 een stad noemen .

Was als gemeente in 1977 al gefusioneerd met Beveren-leie ,Desselgem en Sint- Eloois vijve  en telt  heden als stad ca 38000 inwoners en de 4de  grootste stad van de Provincie en heeft ook een vredegerecht.

Dankzij de fusie met Sint- Eloois vijve ligt Waregem nu ook aan de Leie en ook de  E17 passeert er wat het dus heel goed bereikbaar maakt . Daardoor is er ook  veel industrie wat natuurlijk ook ten hoede komt de sport.

Waregem is zeker één van de sportsteden in Vlaanderen land er is niet alleen de voetbal ploeg in eerste klasse en zelfs Europees in de race is , Er was in 1957 het wereldkampioenschap  van wielrennen met als winnaar Rik Vansteenbergen en in 2007  was het de start va de derde rit in de  ronde van Frankrijk .

Er is ook dwars door Vlaanderen met in 2015 ons gewezen lid en zoon van onze voorzitter Jelle Wallays als winnaar.

Maar wordt zeker genoemd als de paardenstad met zijn meer dan gekende steeple chaese .

Als stad heeft Waregem  een echte metamorfose ondergaan in de laatste jaren  enorm veel  nieuwbouw en dat is zeker ook te merken op de paarden renbaan waar ook de  jongeren cross wordt betwist en dit reeds voor de 60ste maal . Ter dezer gelegenheid was het ook het Provinciaal kampioenschap cross der vrije sporters , ook  al een sportief hoogte punt in het sportieve Waregemse jaar .

De weersomstandigheden waren jammerlijk genoeg wat minder regenbuien , hagel en weleens zon met een  prachtige dubbele regenboog en fris maar de accommodatie is top met in de cafetaria  een prachtig uitzicht op het crossparcours.

Heel speciaal is ook omdat vrije sporters en VAL atleten er op dezelfde dag  er een aangename cross dag van maken en dat alle 50 winnaars op einde van dag  ontvangen worden op het Waregemse Stadhuis met een mooie beker en een receptie als toemaatje .

Dankzij prachtige zeges van Mattis, Laurenz , Emma, Warre , Leen  en Elise mocht ik zelf ook voor de 20ste  opeenvolgende maal aanwezig zijn .

Deze maal waren de echte paarden die normaal de renbaan belopen  omgevormd .Tal onzer atleten tekenden present en men kon duidelijk merkten dat al onze raspaardjes hetzij jong als mindere jong het in een prachtige galop het schitterend hebben gedaan.

Mattis Saint germain zette meteen de  toon door  overtuigend de titel te pakken bij de jongens eendjes ,Jazlene Preyers werd in haar eerste wedstrijd mooi 12de

Knappe 7de   plaats bij de meisjes benjamins voor Margeaux Saint-Germain.

Mooi duel bij de pupillen meisjes  bekroond met een 2de plaats voor Florence Decleir en al een even knappe  3de voor Amelie Saint Germain   en een 11de voor Tisha Preyers,.

 Laurens Duplacie liep een sterke wedstrijd bij de pupillen werd 2de maar wel Provinciaal kampioen liep daarna de volkscross en de wedstrijd bij de VAL atleten en werd hierin mooi 7de .

Ook een knappe 9de  plek voor Arthur Devoldere bij de pupillen jongens.

Een nieuwe podium plaats voor eerste jaars miniem Emilie Beernaert  na een sterke wedstrijd werd Emilie verdiend 3de . Andres Preyers legde bij  de jongens beslag op een knappe 13de plaats.

Emma Serryn was de favoriete voor de titel bij de cadetten en ontgoochelde niet . Een mooi  duel voor de 3de plaats tussen Julie Beernaert en  Emma Van D’huynslaeger deze maal beslecht in voordeel van Julie die derde werd en Emma 4de

De jongens cadetten met een duel in de wedstrijd tussen Emiel Deprez en Renaud Vannieuwenhuyse  Emiel werd mooi 7de en Renaud 8ste 

Warre Bouckaert de topfavoriet bij de scholieren ontgoochelde niet en jammer voor Niels  Brabant die met een 4de plaats nipt het podium miste

Dames sportiva’s 2 met  Tanya Parmentier die een goeie wedstrijd liep bekroond met een 4de plaats en dus nipt het podium miste maar ook sterke prestaties van   Heidi Muyssen  en Isabelle Vergote die respectievelijk 8ste en 11de werden .  

Veerle Laevens deed het bij de sportiva’s één en werd verdienstelijk 8ste .

Schitterende wedstrijd van Leen Vanderyze bekroond met de zege bij de dames sportiva’s 2 .

Schitterend duel  bij de juniores na een sterke aanvang periode van Axel  Kerremans die steken kreeg in zijn mild, kwam Sander Ampe  sterk  terug en remonteerde Axel  en werd knap 3de Axel  eindigde ook  nog sterk  werd 4de en ook Jarne Ampe  deed het uitstekend en werd 7de

Veteranen 1  een mooie 10de plaats voor   Gino Van D’Huynslager . Dirk Ally werd 12de bij de veteranen 2. Maxim Kerremans werd 3de bij de seniores 1 na een sterke wedstrijd terwijl Simon  Wallican knap 7de werd , tenslotte werd Dries Saint Germain na een sterke wedstrijd 9de bij de seniores 2

 Ook in de wedstrijden van de Vlaamse atletiekliga een schitterende zege van Elise Meirlevede bij de benjamins geboren 2008 .  Broer Mattisse  deed het ook uitstekend bij de miniemen en werd 6de .

Lleyton Soenen die zijn eerste wedstrijd liep  bij de cadetten mag ook terugblikken op een sterke prestatie en werd knap 16de .

Dus alle raspaardjes opnieuw uiterst knap van jullie allemaal en een dikke proficiat voor deze prachtige aangename sportieve dag .

Henri