2018-01-20 Radio trail

Radio Trail Aalter 20 januari 2018.
De natuurlopen zijn  zeker een nieuwe trend in de loopcultuur en ook in Aalter kon men daar zeker van profiteren. De organisatoren waren aan het 4de editie toe en ook de weergoden hadden er ook hun steentje toe bijgedragen. Niet alleen de  overvloedige regen van de afgelopen periode maar ook tijdens de wedstrijd  kon men genieten van het vochtige natuurnat.
Deze natuurloop over 24 km  liep door de talrijke bossen in de omgeving en talrijke privé domeinen .
Men liep er via de Vorte bossen -een bosaanplanting  op de oude heide terreinen -  verder langs de Pachte- en Wachtebeek . De natte plakkerige kleigrond in de omgeving ervan maakt het parcours  alleen maar zwaarder. Verder loopt men via de Galato bossen – een privé bos - richting Disveld  naar de Gulse putten  waar het radio elektrisch centrum  van Wingene Ruislede gelegen is in dit heide gebied. Men vervolgd er zijn weg  naar Kasteel Carpentier dat vooral gekend is door de kasteelmoord van Wingene om dan na een poosje terug de aankomst te bereiken .
Onder de 432 atleten ook enkele onzer clubatleten die het schitterend deden .
Eerste clubatleet werd  Geert Dewulf  die 94ste werd in 2 u 03 min 45 sec verder een pittige strijd tussen Geert Opsommer , Peter Ovyn en Davy Pattyn .  Geert werd  148ste in 2 u 13 min , Peter  152ste in 2 u 13 min 12 sec  en Davy  157ste in 2 u 14 min 40 sec
Geert, Geert, Peter en Davy wat zijn jullie natuur kleppers
Henri