2018-02-25 Cross Beveren-Leie

Cross Beveren-Leie 25 februari 2018.

Om en rond de voetbal terreinen van Beveren – leie werd de 3de cross van het  32ste cross seizoen der vrije sporters betwist. Deze cross reeds voor de 44ste maal georganiseerd werd betwist op een mooi uitgebouwd parcours . Het lag er door de vorst van de voorbije dagen droog bij maar  talrijke bochten , balkjes, een zandig gedeelte en  zelfs een mooi aangelegde  brug uit paletten  zorgden voor een uiterst selectief parcours  .
Het was een uiterst zonnige namiddag met een strakke noord- oostenwind een temperatuur juist boven vriespunt maar voor de toeschouwers was het  in het zonneke en uit de wind  aangenaam vertoeven Als het toch wat  te koud werd  zorgde  een prachtige kantine  hoog boven het veld  voor een aangename afwisseling .

Na het clubfeest op de vooravond van deze wedstrijd  was iedereen toch in super conditie  het eten , de animatie en het dansen had ervoor gezorgd dat men genoeg adrenaline had om te schitteren.
Lana Terryn (nr. 1735 ) zette bij de benjamins meisjes met een prachtzege de trend en natuurlijk wilde Mattis Saint Germain niet onderdoen bij de jongens in die wedstrijd werd Loic Pype ( nr.1655 ) knap 4de  .
Sterke wedstrijd van Amelie Saint Germain ( nr 1666) jammerlijk niet beloond met een podium plaats werd 4de  . Margeaux Saint Germain ( nr 1658 ) mooi 7de  ook sterk van Jana Pype ( nr. 1665 ) en Tisha Preyers ( nr. 1664 ) Jana werd 12de en Tisha 14de .
Opnieuw een podium plaats voor pupil Laurens Duplacie die 2de werd en Arthur Devoldere mooi 11de.
Emilie Beernaert nam een sterke start de ziekte kiemen van de voorbije weken waren nog niet helemaal verdwenen maar toch werd Emilie nog mooi 2de bij de miniemen waar Sander Terryn een knappe 8ste plaats haalde bij de jongens .
Julie Beernaert vertegenwoordigde de club bij de cadetten en werd 10de terwijl bij de jongens cadetten waar Renaud Vannieuwenhuyse met de dag sterker wordt en 6de en  Andres Preyers verdienstelijk 8ste werd .
Onze Stadense sportman Warre Bouckaert kwam zag en overwon bij de scholieren waarin  Niels Brabant met een 4de plaats nipt het podium miste en  Emiel  Deprez na ziekte zijn he optreden deed  toch knap 6de  werd.
Jolien Musseeuw  won op schitterende wijze de seniores 1 wedstrijd , terwijl bij de seniores 2  onze clubatlete 2017 Tanya Parmentier 2de werd en  Tine Hoorelbeke het podium vervolledigde - wat was Tine fier  , Ook sterk van Isabelle Vergote bekroond met een 6de plaats.
Een club trio bij de sportiva’s 2 met een 5de plaats voor Isabelle Beeuwsaert een 9de voor Heidi Muyssen en een 10de voor Veerle Laevens .
De trainers Bart Devoldere en Jef Kerremans streden  een mooi duel uit bij de veteranen 1 met Bart die 14de werd en Jef 15de
Knappe prestatie van Danny Musseeuw bekroond met een 2de plaats bij de veteranen 2.
Axel Kerremans viel met een 4de plaats net naast het podium bij de seniores 1 waarin broer Maxim 6de werd.
Ook al een broederstrijd bij de seniores 2  met   Davy en Dries Saint Germain zelf was ik  getuige van een schitterende eindspurt van  Davy en daarmee  algemeen 5de werd en Dries 6de .
Tweeling broers Ampe de avond voordien nog  beiden de titel behaald van club atleten 2017 mochten nu beiden ook het podium op Sander werd 2de en Jarne 3de wat mooi.
Allen misschien dankzij de adrenaline van het clubfeest sterke prestaties.