2018-11-11 PK cross

PK cross Vrije Sporters Marke 11 november 2018.
6 gouden 1 zilveren en 2 bronzen medailles.
Traditioneel wordt op 11 november  de “ cross van Marke” georganiseerd . Met zijn 60ste editie mag dit wel al een klassieker genoemd worden en ter dezer gelegenheid was het ook het Provinciaal kampioenschap der vrije sporters . Het was wel zacht , winderig en de voorspelde regen bleef gelukkig uit zodanig dat het behoorlijk aangenaam was ook voor de tal van meegereisde familieleden .Maar natuurlijk onze atleten hadden zich terdege voorbereid om het beste van zichzelf te geven in dit kampioenschap maar ook om in het cross klassement hun plaats te behouden of zelfs te verbeteren .
Ze wilden opnieuw het beste van zichzelf geven  om en rond het Olympia plein met ook zijn talrijke bochten en daar slaagden ze wonderwel in en waren opnieuw met zijn allen  subliem.

Er mocht een eerste maal gejuich worden voor Lana Terryn  die van kop af de wedstrijd volledig naar haar hand zette bij de benjamins meisjes . Matthis Saint Germain wilde niet onderdoen bij de jongens en een 2de titel was een feit . In dezelfde reeks een mooie 15de plaats voor Loic Pype .
Wat een wedstrijd bij de pupillen meisjes Florence Decleir liep een sterke wedstrijd  en mistte met een 4de plaats nipt het podium , maar een indrukwekkende Amelie Saint Germain verbaasde iedereen toen ze  steeds maar oprukte en tenslotte beslag legde op de zilveren medaille  Ook Jana Pype en Margeaux Saint Germain  liepen een sterke wedstrijd en  werden respectievelijk 12de en 14de .
Bij de jongens pupillen werd Laiurens Duplacie knap derde en Arthur Devolder mooi 8ste.
Hoogdag voor Emilie Beernaert want mits een zege zou ze in 2018 alle titels behalen bij de miniemen die er te winnen vielen .Met een gedreven wilskracht versmachte Emilie van in begin de tegenstand   presteerde uiterst sterk en behaalde zo ook de cross titel en blijft het enorm spannend voor cross klassement  mooi mooi mooi ………
Bij de jongens een knappe 6de plaats voor Sander Terryn .Mooi duel onzer meisjes Emma Van D’Huynslaeger en Julie Beernaert bij de cadetten deze maal in het voordeel van Emma die 4de werd en Julie 5de . Bij de jongens  een mooi 5de plaats voor Renaud Vannieuwenhuyse .
De meest verwachte titel zou Warre Bouckaert te beurt vallen en dit was ook zo , liep een sublieme wedstrijd waarin Niels Brabant met een 4de plaats nipt het podium miste  en waarin Emiel Deprez 7de werd .Ook onze dames seniores 2 deden het prima met Tine Hoorelbeke die 4de werd Tanya Parmentier 5de en Isabelle Vergote 9de . Isabelle Beeuwsaert en Heidi Muyssen waren onze sterkhouders bij de dames sportiva’s 1. Isabelle werd 5de en Heidi 8ste .Benedikt Pype en Gino Van  D ‘Huynslaeger verdedigden de club kleuren bij de heren veteranen 1 bekroond met respectievelijk een 7de en 14de plaats .
De laatse wedstrijd van de dag moest nog beslissen over 3 titels deze van de juniores , seniores 1 en seniores 2 die deze wedstrijd samen betwisten .
Het werd een hoogstaand spektakel vooral verzorgd door onze Maxim Kerremans die de seniores 1 wedstrijd won en waarin de her optredende  broer Axel 8ste werd en Simon Wallican 11de . Wat een duel bij de seniores 2 met een hoogdag voor Davy Saint Germain die op magistrale wijze 2de werd maar wel  de titel  mee naar Staden bracht .Ook broer Dries presteerde sterk en mocht als 3de mee het podium op .
Met zijn allen hebben jullie  op deze historische dag het opnieuw schitterend gedaan