2019-02-17 Cross Beveren-Leie

Cross Beveren-Leie 17 februari 2019.
Om en rond de voetbal terreinen van Beveren – leie werd de 2de cross van het  cross seizoen der vrije sporters betwist. Deze cross reeds voor de 45ste maal georganiseerd werd betwist op een mooi uitgebouwd parcours met balkjes, een brug die  zelfs overging in een zandstrook  maar het werd nog zwaarder gemaakt door  de talrijke bochten  geconstrueerd op een maisveld .
Ook de weergoden waren  in tegenstelling met de eerste wedstrijd in Dadizele – regen en stormachtige winden - het nu  uiterst aangenaam was . De zon die volop scheen en  een licht briesje bij temperatuur van ca 14 graden , de atleten en de toeschouwers konden dus ten volle genieten.


Ook tal onzer atleten tekenden  er present  en de eerste die de arena mocht betreden was Tibe Saint Germain bekroont met een mooie 9de plaats bij de eendjes . Broer Matthis was opnieuw super en won op magistrale wijze de wedstrijd bij de benjamins jongens .
Sterke wedstrijd  bij de pupillen van Lana Terryn bekroond met een  de 3de podium plaats en ook knap van Margeaux Saint Germain die 10de werd. Amelie Saint Germain bevestigd haar kunde en werd opnieuw schitterend 2de en ook een sterke wedstrijd van Florence Decleir die 5de werd   dit alles bij de miniemen . Bij de jongens werd Sander Terryn  5de en Arthur Devoldere 12de .
Emilie Beernaert liep sterk maar moest in de ultieme spurt nog een plaatsje toestaan en werd 3de , Zus Julie mocht het hoogste schavotje bekleden bij de scholieren . Bij de jongens scholieren behaalde Renaud Vannieuwenhuyse een 5de en Emiel Deprez een 8ste plaats .
Een overgelukkige Tanya Parmentier toen ze als 3de het podium op mocht bij de dames seniores 2 waarin Tine Hoorelbeke 5de en Isabelle Vergote 9de werden .
Sabien Vermander liep bij de dames sportiva’s 1 haar maiden cross en miste met een 4de plaats nipt het podium  waarin  Isabelle Beeuwsaert werd 7de en Heidi Muyssen 10de .
Davy Pattyn verdedigde de Stadense  kleuren bij de veteranen 1 en werd 13de  en trainer Jef Kerremans luid aangemoedigd deed dat bij de veteranen 2 en werd er 8ste .
De slotwedstrijd van de dag was een schitterende afsluiter van de dag waar uiterst sterke  club delegatie aan de start stond , want juniores en seniores lopen er allen samen .
Weken wordt er al over gesproken en de eerste batlle zou in Dadizele plaatsvinden  maar door de gekende omstandigheden de afgelasting daar van hun wedstrijd  was het vandaag de grote confrontatie .
Het werd een wedstrijd om duimen en vingers af te likken . Na een spetterende start van de jonge veulens  scheiden 3 atleten zich na een tijd af waaronder  onze Maxim Kerremans en Warre Bouckaert . Maxim voerde de forcing  maar ze bleven samen . Maar met een magistrale eindspurt behaalde onze youngster en tevens clubatleet 2018 Warre Bouckaert het finaal .
Maar ook Maxim mocht als laureaat van de seniores 1 triomferen . Ook onze andere leden van de blauwe garde presteerden ook sterk met mooie onderlinge duels . Niels brabant moet als 2de  bij de juniores samen met Warre op het podium . Met Sander Ampe 6de Simon Wallican 11de en Jarne Ampe  13de naast Maxim ook dus sterke seniores 1.
Een broeder duel  met Davy Saint Germain en Dries Saint Germain bij de seniores 2 waarin Davy  het pleit won en 5de werd ,  Dries werd  6de
Wat hebben we kunnen genieten in het zonneke en lente temperaturen  van zoveel mooi’s
Henri.