2019-10-13 Martine Vandewalle memorial

1ste memorial Martine Vandewalle Staden 13 oktober 2019.


Nadat ik in 1997 de club startte en de eerste voorzitter werd , gaf ik in 2000 de fakkel door aan Martine . Haar kinderen Marieke , Silke , Lieke en Emanuel behaalden meerdere mooie prestaties zelfs op nationaal niveau . Martine stond mede aan de wieg van de prachtige kunststof atletiek terrein die op 30 september 2012 geopend  , ze gaf  er een mooie toespraak  . Martine die Psychiater was  en een druk beroepsleven had , zette een stap terug en werd als voorzitster opgevolgd door Geert Wallays ook al één van de drijvende krachten was tot het atletiekterrein en vader was  van ook al een begenadigd atleet Arne en van prof wielrenner  Yelle . Yelle die ook 3 jaar atletiek heeft gedaan en op deze dag  van de cross zijn derde “ Parijs – Tours” won (1x bij de beloften, en 2 x bij de profs).  Martine werd  tot  erevoorzitter benoemd  maar verloor jammerlijk genoeg de ongelijke strijd tegen haar ziekte en moest ons in 2017 op  slechts 56 jarige leeftijd veel te vroeg verlaten .
De familie met vader Luc (Vercruysse) en de kinderen vonden het een mooi gebaar onze eerste cross aan haar op te dragen  en zo werd de 1ste “memorial Martine Vandewalle” geboren . Fijn  was het ook voor het bestuur en zeker ook de werkgroep achter deze organisatie  dat Luc de kinderen en zelfs de kleinkinderen aanwezig  waren en zelfs meeliepen in de volkscross . Ook de andere familieleden hielden eraan om  mee te werken .
Ook de weergoden in deze periode van regen en wind hielden een moment van stilte om een ½ uur na de wedstrijd opnieuw uit te halen .
De wedstrijden zelf waren aangenaam om volgen en er waren ook tal van supporters en de volkscross was met zijn 173 deelnemers een hoogtepunt .
De uitslagen en talrijke foto’s van onze fotografen kan men op deze site terugvinden .
Een mooier eerbetoon met een inzet van de vele medewerkers konden we ons niet inbeelden .
Henri