2019-11-11 Cross Marke

Cross Marke 11 november 2019.
Zoals ieder jaarl wordt op 11 november  de “ cross van Marke” georganiseerd . Met zijn 61ste editie mag dit wel al een klassieker genoemd worden .
Echt herfstweer met voor de wedstrijd veel regen gelukkig  wanneer eenmaal de wedstrijd op gang geschoten werd het wat droger met toch af en toe een lichte maar uiterst frisse bui en  zelfs eens een zonnestraaltje.
Maar natuurlijk onze atleten hadden zich terdege voorbereid om het beste van zichzelf te geven zeker op dit bochtrijk aangelegd parcours en ook om in het cross klassement hun plaats te behouden of zelfs te verbeteren en daar slaagden ze wonderwel in .

Bij de eendjes knappe  wedstrijden  en beloond met een mooie 7de plaats voor Tibe Saint Germain en een 18de voor Tibe Peperstraete .
Er mocht een eerste maal gejuich worden voor Matthis Saint Germain die kwam zag en overwon bij de benjamins  in deze sterk bezette reeks was er ook een mooie 10de plaats voor Loic Pype .Lana Terryn  presteerde opnieuw sterk en werd 2de bij de pupillen meisjes met ook een knappe 6de plaats voor Margaux Saint Germain . Bij de jongens  mooie wedstrijden van Luigi David en  Luka Peperstraete Luigi werd 10de en Luka  11de  .
Amelie Saint Germain schitterde bij de miniemen en werd 3de met ook al een goede cross van Jana Pype die 7de werd . Bij de jongens een fiere Laurens Duplacie op het podium nadat hij derded werd  , waarin ook Sander Terryn en Arthur Devoldere sterk presteerden beloond met een 5de plaats voor Sander en een 11de voor Arthur.
Opnieuw een 3de podium plaats bij de cadetten voor Emilie Beernaert na een uitstekende wedstrijd , terwijl zus Julie de wedstrijd op overtuigende wijze won bij de scholieren en werd geflankeerd door Emma Van D’Huynslaeger die knap 3de werd .
De scholieren  met sterke prestaties  van Renaud Vannieuwenhuyse  en Emiel Deprez , Renaud werd 5de en Emiel 7de
Dames seniores 1 met Tanya Parmentier die een sterke wedstrijd liep en met een 4de plaats nipt het podium miste . Ook sterk van de schoonzussen Tine Hoorelbeke en Isabelle Vergote  met een 8ste plaats voor Tine en een 10de voor Isabelle.
3 onzer atleten aan de start bij de dames sportiva’s 1 en deden het allen uitstekend met een 5de plaats voor Isabelle Beeuwsaert een 8ste voor Heidi Muyssen en een 9de voor Veerle Laevens .
Gino Van D’Huynslaeger deed het uitstekend bij  de veteranen 1 beloond met een 13de plaats , terwijl trainer Jef Kerremans sterk liep en 10de  werd .
De finale van de dag was de gezamenlijke wedstrijd van seniores 1 , 2 en de juniores waarin niet minder dan 8 onzer atleten aan de start stonden .
Wat een wedstrijd van Maxim Kerremans “de beer van Staden” zoals commentator Henri hem noemde toen hij na een indrukwekkende spurt de zege behaalde en zo  wel een gooi doet naar het eindklassement .
Natuurlijk ook  de andere atleten deden het uitstekend met ook bij de seniores 1 een 4de plaats voor Sander Ampe tweelingsbroer Jarne werd 8ste en Simon Wallican 10de .
Davy Saint Germain  werd mooi 6de  bij de seniores 2 en ook sterk van broer Dries die 8ste werd en Andy Peperstraete mooi 9de .
Niels Brabant na een off day  wegens ziekte in Waregem behaalde nu een schitterende zege bij de juniores en wordt ook leider in het klassement , winst in de laatste wedstrijd in Brugge en Niels mag zich juniores kampioen noemen