2019-11-24 Crosscup Roeselare

Crosscup Roeselare 24 november 2019


De Roeselaarse cross cup manche georganiseerd door de plaatselijk atletiekclub KAVR is één van de 6 cross-cup wedstrijden die dit cross seizoen georganiseerd worden .
Milde temperatuur   nevelig maar gelukkig weinig wind en een gevarieerd parcours met heuveltjes en bosje waren de ingrediënten voor deze Roeselaarse manche .
Ook een aantal  clubleden namen er de start met schitterende resultaten als  beloning.
Benedikt Pype beet de spits al met de cross voor de hulpdiensten en werd mooi 4de . Tibe Saint Germain liep een goeie wedstrijd bij de benjamins en werd 19de  .
Lana Terryn presteerde sterk bij de pupillen en werd 9de . Matthis mistte bij de jongens net het podium want werd 4de en Loic Pype Knap 19de .
Elise Meirlevede werd schitterend 2de bij de miniemen meisjes 2008 waarin ook Margeaux Saint Germain een  knappe prestatie leverde en 23ste werd.
Bij de meisjes miniemen 2007 strke wedstrijden van Amelie Saint Germain en Jana Pype bekroond met een 12de plaats voor Amelie en een 30ste voor Jana , en bij  de jongens een mooie 16de plaats voor Laurens Duplacie . Emilie Beernaert werd vooral geduwd en werd toch nog verdienstelijk 36ste  bij de cadetten en scholiere Julie Beernaert liep een moedige wedstrijd en werd 32ste .
Lleyton Soenen werd 36ste bij de scholieren waarin ook Renaud Vannieuwenhuyse zich ten volle inzette en 47ste werd.
Jolien Musseeuw trad aan in de korte cross dames en deed het uitstekend beloond met een 37ste plaats en dit mocht ook gezegd worden van Jeroen Vandewalle in de korte cross voor de heren en waarin Jeroen 68ste werd .
Intussen waren we ook als supporters te bespeuren in de heuvelzone  en daar werden we dan ten volle verrast door  Katrien Dupont boezemvriendin  van onze club atlete Sabien Vermander . Katrien en haar echtgenoot wonen aan de ingang van het bosje en hebben een enorm zich op de  atleten in volle actie . We waren uitgenodigd voor een kopje soep . Maar wat dan volgde was een wae een super vip arrangement . Warre Bouckaert die  deelnam aan de juniores wedstrijd  tevens de kwalificatie wedstrijd voor EK in Portugal  zal het geweten hebben  . Want vanuit  de tuin  van Katrien werd hij voortgestuwd om tenslotte  schitterend 13de te worden  in deze uiterst sterk bezette kwalificatie wedstrijd .
Katrien en echtgenoot wat een aangename verassing en een echte dank je wel en jullie atleten allen sterk gepresteerd in deze Belgische topwedstrijd
Henri