2017-09-23 Nijvel

Nationaal criterium Nijvel 23 september 2017.
Elise Meirlevede zilver.
Reeds vele jaren organiseert men in Nijvel het Nationaal criterium  of het officieuse Belgische kampionschap voor de jeugd .
Men mag aan maximun 2 nummers deelnemen , voor de kampnummers mogen slechts 12  atleten deelnemen en dit volgens de beste  prestaties van het jaar , bij de afstandsnummers de 15 atleten met de beste jaar prestaties en voor de spurtnummers 24 atleten waar dan de 6 atleten met de beste tijden de finale lopen .
Jaren heb ik van deze prachtige organisatie mogen genieten en mooie tijden beleefd , want tal van Stadense atleten  slaagden erin om erbij te horen en met ere metaal  naar huis te komen.
Dit jaar was het een droom van benjamin Elise Meirlevede om er te kunnen bij horen . Elise was bijzonder fier toen ze zag dat ze geselecteerd was voor de wedstrijd van het jaar voor de jeugd en dit voor het kogelstoten en haar favoriete nummer de 600 meter.
In het kogelstoten werd ze mooi 8ste met een stoot van 7 m 66 , maar de 600 meter was super.
Elise liep een prachtwedstrijd en naar een  nieuw persoonlijk record van 1 min 55 sec 98/100. Elise was bijzonder fier toen ze op het emense podium de zilveren medaille om de hals  kreeg. Ze  moest alleen haar meerdere erkennen in een meisje van TACT ( ST Truiden ) ook het brons was  voor een meisje van TACT.
Elise schitterend en ik weet wat Nijvel betekend voor een atlete en dan nog een podium plaats.
Henri