2019-04-20 Interclub

Interclub meeting Roeselare 20 april 2019.
KAVRoeselare was de club die dit jaar de interclub mocht organiseren voor de  meisjes in een regio West - en Oost-Vlaanderen  .
Deze competitie voor pupillen en miniemen wordt in diverse gewesten georganiseerd en uiteindelijk mogen per gewest  de ploegen met de meeste punten naar de finale die georganiseerd wordt in september .
12 diverse clubs  stonden er geprogrammeerd om met elkaar te strijden in de diverse disciplines van de atletiek . Een zelfde atleet mag slechts in 3 disciplines ingeschreven  worden - dus voor de trainers om te proberen hun atleten op voor hen beste discipline te selecteren . De winnaar krijgt 12 punten de 2de 11 de derde 10 enz.
De pupillen en miniemen strijden afzonderlijk maar finaal worden de punten samengesteld en dit is dan het eindresultaat .
De weersomstandigheden waren uiterst fris veel wind maar gelukkig bleef het droog en werd het een spannende strijd
Voor Elise Meirlevede hadden de trainers zich geselecteerd   als pupil  voor het hockey werpen het kogelstoten en haar favoriete nummer de 1000 meter .
Elise presteerde heel sterk met in het hockeywerpen een 5de plaats met een nieuw persoonlijk record van 27 meter 29 meter een verbetering met bijna 3metyer . Ook in het kogelstoten vestigde Elise een nieuw persoonlijk record werd 4de met een stoot van 7 meter 60 cm . Op de 1000  meter was Elise out standing  won op sublieme wijze in een knappe 3 min 27 sec 29 sec .Ze mocht dan ook nog met de 2de ploeg deelnemen aan de aflossingen 4x 60 meter en wonnen knap hun reeks  . De pupillen wonnen uiteindelijk maar door de samentelling met de miniemen werden KAVR  tenslotte 4de .
Elise knappe prestatie in de o zo mooi interclub  die een waar groepsgevoel creëert
Henri