2017-11-18 westlaanrun

Westlaanrun 18 november 2017.


De west-laan run is ontstaan als voorprogramma van de Roeselaarse editie van het internationale cross-cup gebeuren. In 2011 werd  de west-laan run ook de memorial Carlos Goethals genoemd want Carlos was een fervent loper en  één van de medestichters van deze run  .
Carlos was een gekend specialist van darm- en maagklachten in het H Hart ziekenhuis en overleed op 76 jarige leeftijd na een slepende ziekte op 26 september 2011.
Carlos  was 30 jaar voorzitter  geweest van AVR later KAVR of Koninklijke atletiekvrienden Roeselare.
Carlos was een  uiterst joviale en rustig iemand, zelf heb ik vele uren samen getraind met hem ,was enorm  trots  toen wij  met de estafette ploeg de 4 x 1500 meter wonnen in Zwevegem . Toen ik  eind 1997  de Stadense afdeling oprichting was Carlos bijzonder blij en heeft dit meermaals laten merken.
Reeds van in de begin jaren werd er gelopen voor het goede doel en dit voor de strijd tegen Muco  of Mucoviscidose een erfelijke slijm ziekte . Tevens was men dit jaar ook aan een jubileum toe want wat gaat de tijd snel  men was reeds de 20ste editie toe.
Ook hadden de organisatoren ervoor gekozen om de wedstrijd niet meer als voorprogramma te laten doorgaan van de cross-cup maar wel op zaterdag namiddag de week vooraf . Een mooi gevarieerd parcours werd er uitgezet  in de omgeving van het schiervelde stadium en met een stukje west-laan erin . Uniek was zeker  de aankomst in de stedelijke sporthal en voor de langste afstand ook nog een dubbele doortocht erin .
Voor de toeschouwers op deze frisse en naar einde toe gespaard met regen dubbel aangenaam Ook tal onzer atleten namen de start in deze jubileum editie .
Jeroen Vandewalle die fietsen combineert met lopen was meer dan tevreden toen hij op de 3.35 km als derde de finish overschreed in  11 min 06 sec.
Mevrouw Carlos Goethals had eraan gehouden om op deze jubileum editie aanwezig te zijn en mocht dan ook aan Jeroen het aandenken bezorgen .
In deze wedstrijd over 3.35km met 173 aankomsten ook een mooie prestatie van Emma Van D’ Huynslager. De jonge Emma knap gegangmaakt door vader Gino werd knap 47ste algemeen en mooi 8ste dame in 14 min 27 sec . Gino werd 48ste geklasseerd .
Goeie bezetting op de 10 km met 251 -aankomsten .
Eerste clubatleet werd Axel Kerremans na een sterke derde ronde prachtig 9de in 35 min 32 sec . Ook broer Maxim  liep een goed opgebouwde wedstrijd en werd 18de in 37 min 11 min.
Sander Ampe mocht het hoogste schavotje op bij de juniores  nadat hij na  37 min 44 sec de aankomst overschreed.
Schitterend duel tussen de clubgenoten Geert Opsommer en Simon Wallican . Geert won het  duel en werd 52ste in 41 min 16 sec , Simon werd 53ste in 41 min 22 sec .
Ook al een schitterende strijd waar natuurlijk veel wordt over nagepraat achteraf tussen Davy Pattyn ,  Dries Sain Germain , Bjorn Soenen en Kurt Termote , dat mocht zeker want het was een  immense strijd die beslecht werd in het voordeel van Davy die 58ste werd in 41 min 37 sec , verder  Dries 63ste in 42 min 17 sec , Bjorn 65ste in 42 min 26 sec en Kurt 67ste in 42 min 31 sec .
Junior Jarne Ampe liep een goeie wedstrijd werd algemeen 92ste en 5de in zijn categorie in 44 min 41 sec .
Davy Puype liep zijn maaiden wedstrijd en werd mooi 131ste in 48 min 02 sec . Ook een verdienstelijke prestatie van Dirk Ally werd  146ste in 49 min 23 sec .
Krista Noyez werd onze eerste dame op de 105de plaats algemeen maar wel 7de dame en mocht als 2de het podium op in haar eigen categorie.
Onze meervoudige piste kampioene Leen Vanderyze werd 133ste algemeen en 5de in eigen dames categorie in 48 min 10 sec.
Miet Vandenbulcke mocht ook al tevreden terugblikken nadat ze als 155ste en 9de in haar eigen categorie de sporthal binnenliep.
Met zijn allen mooie prestaties en daarmee nog een meer dan noodzakelijk goed doel  gesteund  echt prachtig
Henri