2017-12-03 Kerstloop Waregem

Kerstloop Waregem 3 december 2017.
Wanneer de kerstlopen eraan komen begint men toch stilaan te denken dat een jaar weeral bijna ten einde is . Men kan er zich niet van ontdoen dat men steeds maar  vroeger de kerstsfeer wil introduceren. Sinterklaas het grote feest voor vele  kinderen -al is de kindervriend in Waregem Sint- Maarten is nog niet voorbij en de kerstman doet al zijn intrede. Zoals ze zeggen de commerce moet draaien .
Eén der eerste kerstlopen vind plaats op de wijk “de biest “ in Waregem en was reeds aan zijn 13de editie toe.
Was het de afgelopen dagen  een beetje winters geworden de temperaturen stegen naarmate de dag vorderde en het waren dus voor de atleten behoorlijke omstandigheden .
Ook enkele club atleten namen er de start met de jonge Emma Van D’Huynslaeger die in de wedstrijd over 4.3 km met 164 aankomsten knap presteerde met een 70ste plaats algemeen  15de dame  en 5de in eigen categorie in 19 min 43 sec .
Op de 9.7 km waren onze clubatleten van de voorbije jaren present met Dirk Cottignies terug na blessure toch knap 201de  en 28ste in eigen categorie in 49 min 05 sec .
De schoonzussen Veerle Laevens en Katleen Baekelandt mochten opnieuw terug blikken op een knappe prestatie. Veerle won het schoonzussen duel en werd algemeen  265ste en 15de in eigen categorie  in 54 min 13 sec en Katleen  286ste  en 17de in eigen categorie in 56 min 36 sec .
Emma , Veerle , Katleen en Dirk mooie clubuitstraling van jullie en er zal al plaats zijn voor de traditionele kalkoen .
Henri