2018-03-13 Phapos Cyprus

Phapos  Cyprus 4 maart 2018.


Atletiekclub Staden is nu dankzij onze atleten Donald Calmeyn en Rita Vanhoorne bekend op het eiland Cyprus   . Cyprus gelegen in het Oosten van de Middellandse zee  op circa 100 km van Syrië en 70 km van Turkije . In de voormalige hoofdstad  van Cyprus nu nog van het westelijke gedeelte Phapos  werd reeds voor de 20ste maal de Marathon en ½ marathon van Cyprus georganiseerd .
Phapos is een havenstad  gelegen  in het zuid westen van het eiland   , is één der populairste toeristische plaatsen van het eiland het is een soort openlucht museum,  vrij authentiek en niet te groot en telt  ca. 32000 inwoners ,zeker het toeristische deel ligt aan de kust . Phapos is zelfs wereld erfgoed van de verenigde naties
Donald en Rita hadden er ter gelegenheid van de marathon en halve marathon van Phapos een meerdaagse reis gemaakt met natuurlijk de apotheose de deelname aan de halve marathon.
Donald en Rita vertellen “we zijn beiden gestart in de halve marathon  van de DE LOGYCOM CYPRUS MARATHON EN ½ MARATHON op een glooiend parcours met daarin na 13 KM een steile helling van 1,5 Km lang (hoogteverschil 40 m)Toch zijn we er in geslaagd een goeie tijd neer te zetten . Het weer was mooi en zonnig bij de start om 8h25 , 16° en bij aankomst 21 ° .Het parcours was volledig afgesloten van het verkeer, en de laatste 7 km veel enthousiaste mensen langs het parcours .De start was bij het historische fort van Phapos aan de zee, en ook de finish was op dezelfde  plaats . Aan de finish was er veel drank en snacks voor de lopers na de aankomst, een schitterende organisatie”.
685 deelnemers namen er de start  Donald liep een uitstekende wedstrijd en werd met  een tijd van 2h 01’57’’ knap 6de  bij de +65 j cat. en een overall positie van 313de   op 632 aangekomen deelnemers.
Voor  Rita 2 x sportvrouw van Staden was er de 1ste  plaats bij de + 60 j cat. in een tijd van 1h 55’ 06’’en een overall positie van 240ste .
Rita en Donald schitterend van jullie opnieuw  een mooie ervaring  rijker  en na Palma de Majorca van vorig jaar zal dit smaken naar nog meer.
Henri