2018-04-22 Marathon Antwerpen

Marathon Antwerpen 22 april 2018.
In de scheldestad Antwerpen worden de 10 miles  met  40000 deelnemers georganiseerd en als  neven organisatie wordt reeds om 9 uur de marathon op gang geschoten . De  marathon van Antwerpen  is uitgegroeid tot één der grootste van het land met 2682 aankomsten . Het parcours is uniek autostrades die worden afgesloten , doortochten door tunnels waaronder de bekende Kennedy tunnel , lopen lang de boorden van de schelde en aankomst in de prachtige binnen stad. Maar  de weergoden waren er reeds vroeg bij om er een sauna dag van te maken . De Antwerp marathon is zeker niet bekend als de snelste dat bewijzen ook de tijden van de winnaars .
Voor Peter Ovyn was het zijn eerste marathon  en de droom was  binnen de 4 uur te eindigen en er een gevoel aan over houden . Het trainingsschema  tot in de puntjes  opvolgen en meestal in herfstige zelf winterse omstandigheden en dan op de grote dag ineens zomerse temperaturen en volop zon  dat heeft wel een schock.
Maar Peter heeft er zich niet zenuwachtig in gemaakt en volgde gezwind  de bus van 3 u45 . moest wel na 30 km een beetje de rol lossen maar door de immense aanmoedigen behaalde  Peter  na een goed opgebouwde wedstrijd een droomtijd van  3 u 45 min 13 sec de finish  .  Peter werd daarmee  als 736ste  algemeen en 168ste in eigen categorie  en werd het grote doel bereikt en biedt zeker perspectieven voor nog meer.
Peter knap gedaan
Henri