LaKoSta was  reeds aan zijn 25ste  dus een jubileum editie  toe. LaKoSta is een samenwerkende overeenkomst tussen de gemeenten Langemark, Kortemark en Staden en dit jaar was de gemeente Langemark- Poelkappelle aan zet  en dit reeds voor de 9ste maal . De sportraad en sportdienst der gemeente Staden roept dan ook de hulp in van verenigingen om alles tijdens de doortocht in Staden in de perfectie te laten passeren.
Na hitte editie van 2014 waar toen georganiseerd werd op 7 juni besloot het comité om voortaan de LaKoSta te organiseren op de derde zaterdag van april. En deze editie liep vele herinneren op van deze editie , niettegenstaande  het nog maar 21 april was het één der warmste 21 aprils uit de geschiedenis. Trainen in koude temperaturen soms ook de regen trotseren en nu een hittedag wat een schock.

Sedert 2014 werd de  LaKoSta een heus evenement met wandeltochten , fiest tochten van 70 en 100 km, familie fietstocht ,  loopwedstrijden van  6 km en als apotheose de halve marathon het oorspronkelijke van de LaKoSta. Paul Vanhenis de oorspronkelijk bezieler van de marathons Kortemark – Langemark – Kortemark en later als medestichter van de Lakosta  heeft jammerlijk genoeg deze jubileum editie live niet meer kunnen meemaken maar  zal het wel gevolgd  hebben van hierboven.
Zelf had ik morgens al de 100 km gefietst maar stond middags al paraat om de doortocht in Staden feilloos te helpen verlopen , mede dankzij  6 onze seingevers niet altijd een sinecure en eigen leven riskeren bij een maatschappij in verandering .Daarbij zorgden  20  onzer leden  voor een niet te versmaden bevoorrading hetzij  aan de Stadense Bibliotheek op Staden berg als op de vijfwegen .
Natuurlijk streden ook tal onzer atleten om het beste van zich zelf te geven . Op de 6 km werd Warre Bouckaert 1ste clubatleet en mocht als 2de het podium op nadat hij de wedstrijd had gelopen  in 19 min 40 sec . Steven  Mommerency miste nipt het podium en werd 4de in 20 min 37 sec gevolgd door Sander Ampe die 5de  werd  in 20 min 37 sec , Aaron Vandromme  werd 11de in 22 min 24 sec en Cedric Heveraert  die zijn eerst wedstrijd liep werd 19de  in 25 min 18 sec
De halve marathon die  dus een lijnwedstrijd is met start in Kortemark om via Sint Jozef , Staden centrum , Stadenberg  om vervolgens via de vijfwegen , de Madonna de aankomst aan de  sporthal in Langemark te bereiken . Dus de warmte was zeker geen voordeel en er stond een uiterst licht briesje die eigenlijk meestal in het voordeel zat maar in deze hitte is dit een zeer groot  nadeel . Tocht presteerden ze met zijn allen bijzonder sterk en werden er zelfs beloond met een podium plaats . De eerste Stadense atleet en atlete waren zelfs clubleden. Eerste clubatleet werd Wouter Mees op de 25ste plaats algemeen maar 12de  in eigen categorie in 1 u 28 min 30 sec .Benedict Pype 39ste algemeen en  14de in eigen categorie  en 1ste Stadense atleet in 1 u 33 min 14 sec .
Dries Saint Germain werd 48ste algemeen en 16de in eigen categorie in 1 u 37 min 18 sec nipt gevolgd door Bjorn Soenen die 49ste algemeen werd en 18de in eigen categorie in 1 u 38 min 25 sec . Eerste wedstrijd van Arne Vanhaelewijn als clublid werd 60ste algemeen en 20ste in eigen categorie in 1 u 40 min 16 sec .Davy Pattyn werd 63ste algemeen en 23ste in eigen categorie in 1u 40 sec 56 sec .Wim Depoorter werd 68ste algemeen en 25ste in eigen categorie in  1 u 42 min 39 sec . Hoogdag voor Joke Coene goed gegangmaakt door echtgenoot Wouter werd Joke  algemeen 73ste maar schitterend 3de  dame en 1ste in haar eigen categorie en eerste Stadense in 1 u 45 min 16 sec .Marc Meirlevede  96ste algemeen en 33ste in eigen categorie in 1 u 53 min 58 sec .Rita Vanhoorne werd 103de algemeen maar mocht als 1ste het podium op in haar eigen categorie nadat ze afstand had afgelegd  in 1 u 56 min 14 sec .
Leen Supply  werd 107de algemeen 9de dame en 4de  in eigen categorie in 1 u 57 min 14 sec . Leen Vanderyze werd 111de 10de dame en 1ste in eigen categorie  in 1 u 57 min 40 sec .Sabine Thevelein werd 119de algemeen maar een 3de podium plaats in eigen categorie in 2 u 02 mi  15 sec .Sara Vanlauwe werd 122ste algemeen  en 5de in eigen categorie in 2 u 02 min 36 sec .Dirk Ally  finishte als 124ste algemeen en 18de in eigen categorie in 2 u 02 min 58 sec en  werd Hans Couchez algemeen  149ste  en 38ste in eigen categorie 2 u 26 min 50 sec