2018-09-09 IFF marathon

IFF Marathon 9 september 2018.
Deze editie was een jubileum editie voor deze Marathon want men was aan de 20ste editie toe .
Door werkzaamheden in Nieuwpoort werd de start ditmaal  gegeven op de prachtige nieuwe markt van Diksmuide .
De weeromstandigheden waren uitstekend bij de start om10 uur maar later werd het toch zonniger warmer en ook een briesje die zeker niet in het voordeel blies .
Men liep eerst een omloop langs de rechteroever van de ijzer om terug te keren via Stuiverkenskerke  en de linker zijde van de ijzer . Men liep verder langs de ijzertoren  naar de Knokkebrug om dan via  de Ieper lee  Ieper te bereiken  . Daar was  nog een kleine plaatselijke omweg om dan de aankomst te bereikten op de prachtige grote markt van Ieper .
2 onzer atleten namelijk Wouter Knockaert en Marc Meirlevede liepen er hun eerste marathon . Wouter die  een ware natuurloper is en al vele lange afstanden heeft gedaan droomde nu om eens een echte marathon te lopen en  binnen  de magische grens van 3 uur te blijven . Marc zijn doel was na reeds tal van halve marathons te hebben gelopen de finish te bereiken zonder problemen . Beiden zijn wonderwel in hun opzet geslaagd .
Wouter finishte na 2 uur 58 min 52 sec en werd in deze 20ste editie precies 20ste dit om nooit te vergeten .Marc Meirlevede zijn droom werd ook werkelijkheid  werd 542ste  en dit op 885aankomsten in 4 u 13 min 05 sec . Toen ik Marc zag na de aankomst was hij bijzonder gelukkig en dit mocht zeker na zo’n prestatie.
Naast de individuele marathon was er  in dezelfde wedstrijd ook een aflossings marathon waarin de familie Vannieuwenhuyse deelnam.
De eerste loper diende 12 km af te leggen , de tweede 6 km , de derde 10 km , de vierde 5 km en de slotloper 9 km . Veerle Laevens (echtgenote van Rik Vannieuwenhuyse) startte vervolgens dochter Axelle Vannieuwenhuyse vervolgens Marc Vannieuwenhuyse  vervolgens Veerles zoon Renaud Vannieuwenhuyse en Katleen Baekelandt echtegenote van MarcVannieuwenhuyse had de eer te finishen . De familie werd mooi 13de in 4 u 07 min 51 sec en hadden er echt van genoten.
Wat een prestatie van jullie allemaal
Henri