1 Ste Martine Vandewalle memorial zondag 13 okt 2019.

2018-10-21 Generali Great Bruges Marathon

Generali Great Bruges Marathon 21 oktober 2018.
De tweede marathon in Brugge of  “great Bruges Marathon” heeft zeker zijn naam niet gestolen want met om 9 uur  stonden bijna 2000 atleten aan de start van de 42.195 meter lange wedstrijd was het meteen een schot in de roos . Om 11 uur stonden dan nog eens meer dan 2500 atleten aan de start van de halve Marathon .
Ook de weergoden waren in een goeie bui want het was een prachtige nazomerdag. Ook enkele onzer lange afstand atleten tekenden present en mochten tevreden terug blikken over hun wedstrijd Davy Pattyn liep er zijn eerste marathon en droomde om binnen de 3 u 45 te eindigen – na een goed opgevolgd trainingsschema lukte het Davy wonderwel en vertelt “ De marathon werd dus tot een goed einde volbracht. Nochtans was ik er niet gerust op. Die pijnlijke kuit was maar net op het nippertje genezen door voldoende rust de laatste 3 dagen. Ik had de zaterdag echter nog 2 buitenbanden op de fiets van de buurjongen moeten vervangen en ik kreeg die er moeilijk op waardoor ik serieus moest wringen en er iets in mijn rug schoot. Gevolg tegen de avond rugpijn en de ochtend van de wedstrijd kreeg ik zelfs amper mijn sokken aan. Wat paniek hierdoor maar al bij al had ik hier weinig last van tijdens het lopen.
De wedstrijd zelf:
Ondanks een pijnlijke rug waar ik weinig last van had tijdens het lopen voelden mijn benen heel goed aan. Ik had gepland om bij de pacers van 3u45 te starten want die tijd was mijn doel. De eerste 5 km waren niet te onderschatten op de kasseitjes van de Brugse binnenstad en het drummen van de talrijke deelnemers die nog dicht gepakt bij elkaar liepen op het smalle golvende grintpaadje van de vesten. Na de eerste bevoorradingspost besloot ik voor de hazen te lopen want de groep die er achter liep was groot en het aannemen van drank was chaotisch. Ik raakte in een groepje die iets sneller liep dan mijn vooropgestelde tempo maar ik liep toch gemakkelijk mee. Op 21,1 km kwam ik door in een tijd van 1u 50min 20sec. De benen bleven goed aanvoelen en vanaf km 27 besloot ik mijn kans te wagen en te versnellen. Aan km 30 à 31 kreeg ik plots een zwak momentje door stekende pijn aan mijn milt en ik vreesde dat het beste er van af was en ik veel tijd ging verliezen. De pijn was echter van korte duur waardoor ik me kon herpakken en vanaf km 35 besloot ik nog eens vol te gaan tot aan de finish. Ik kon het tempo aanhouden waardoor ik veel tijd van mijn vooropgestelde doel kon af doen. Een mooie negatieve split (tweede deel in 1u 48 min 25 sec) met een eindtijd van 3u 38 min 45sec.
Ook onze tri atleet Bjorn Soenen deed het prima en verbeterde zijn persoonlijk record tot  3 u 44 min 57 sec . Het echtpaar Davy Saint Germain en Tine Hoorelbeke maakten er een mooi duel van de vrouwlief haalde het in 3 u 54 min 46 sec en Davy finishte in 3 u 56 min 25 sec .
Volledigheid halve bereikten 1785 atleten de aankomst Davy finishte als 570ste algemeen en 130ste , Bjorn  712de algemeen en 156ste in eigen categorie , Tine Hoorelbeke 917de algemeen en 21ste in eigen categorie en Davy 968ste algemeen en 173ste in eigen categorie
Davy , Bjorn , Tine en Davy knap en weerom sterk van jullie  .
Henri