2018-10-20 P(Ark)Ours

P(Ark)Ours Oekene 20 oktober 2018.
De loop  wedstrijd p(ark)ours in oekene was reeds aan zijn 7de editie toe en het idee van P(Ark)Ours is ontstaan tussen een groep vrienden/kennissen/buren met 1 gezamenlijke band, de Ark. De Ark is de school van Merel, een gewoon meisje van 8. Toen ze 1 jaar oud was, werd er echter Mucoviscidose bij haar vastgesteld; de meest voorkomende erfelijke en levensbedreigende ziekte in België. Zo kunnen ze telkenjare dan zij de inbreng van de talrijke atleten en supporters een mooie som schenken aan de muco liga.
De weergoden waren zowel de atleten als organistoren die de opbrengst aan het goede  doel besteden , namelijk de strijd tegen muco . De wedstrijd maakt ook deel uit van  het criterium Roeselare loopt  .
Ook een aantal onzer atleten namen er de start en steunden zo ook mede  het goede doel.
Op de 10 km was  er een knappe 4de plaats voor Maxim Kerremans die de afstand aflegde in   34 min 08 sec, Sander Ampe werd prachtig 9de in 37 min 10 sec , Simon Wallican mooi 24ste in 40 min 43 se c en ook Jarne Ampe  mag fier terugblikken op zijn prestatie nadat hij 43ste werd in 44 min 22 sec
Bij de dames een sterke Krista Noyez die 6de werd in 44 min  03 sec .Intussen was er ook al een 5 km gelopen waar 159 atleten de aankomst bereikten . Jeroen Vandewalle die na het wielerseizoen zijn loopschoenen terug aantrok werd  knap 16de in 19 min 06 sec .
Allen uitstekend  gepresteerd en daarmee nog een goed doel gesteund , prachtig
Henri.