1 Ste Martine Vandewalle memorial zondag 13 okt 2019.

2018-11-17 Westlaanrun

Westlaanrun Roeselare 17 november 2018.
Memorial Carlos Goethals
De westlaanrun is ontstaan als voorprogramma van de Roeselaarse editie van het internationale cross-cup gebeuren. In 2011 werd  de west-laan run ook de memorial Carlos Goethals genoemd want Carlos was een fervent loper en  één van de medestichters van deze run  .
Carlos was een gekend specialist van darm- en maagklachten in het H Hart ziekenhuis en overleed op 76 jarige leeftijd na een slepende ziekte op 26 september 2011.
Carlos  was 30 jaar voorzitter  geweest van AVR later KAVR of Koninklijke atletiekvrienden Roeselare.
Carlos was een  uiterst joviale en rustig iemand, zelf heb ik vele uren samen getraind met hem ,was enorm  trots  toen wij  met de estafette ploeg de 4 x 1500 meter wonnen in Zwevegem . Toen ik  eind 1997  de Stadense afdeling oprichter  was Carlos bijzonder blij en heeft dit meermaals laten merken.
Reeds van in de begin jaren werd er gelopen voor het goede doel en dit voor de strijd tegen Muco  of Mucoviscidose een erfelijke slijm ziekte . Tevens was men dit jaar al aan de 21ste editie toe  wat gaat de tijd snel .


Ook hadden de organisatoren ervoor gekozen om de wedstrijd niet meer als voorprogramma te laten doorgaan van de cross-cup maar wel op zaterdag namiddag de week vooraf en is tevens de laatste wedstrijd van het criterium “ Roeselare loopt” . Een mooi gevarieerd parcours  maar bochtrijk parcours werd er uitgezet  in de omgeving van het schiervelde stadium en met een stukje west-laan erin . Uniek was zeker  de start en aankomst in de stedelijke sporthal en voor de langste afstand ook nog een dubbele doortocht erin .
Voor de toeschouwers op deze frisse maar zonnige dag dubbel aangenaam want er was dus keuzemogelijkheid.
Ook tal onzer weg atleten namen er de start met op de 3.5 km Jeroen Vandewalle. Jeroen combineert fietsen met lopen  en  was meer dan tevreden ,  want na een zwaar koersseizoen ,  toen Jeroen als 13de  de eindstreep  overstreed na 12 min 05 sec . Trouwens 194 atleten hadden de aankomst bereikt .
Eerste clubatleet  op de 10 km werd in deze wedstrijd waar 305 atleten de aankomst bereikten Maxim Kerremans en dit  op een schitterende 6de plaats en dit n,a een snelle start kon Maxim volharden .  Broer Axel  vierde  zijn her optreden na een maand  inactiviteit en was  best tevreden nadat hij als 27ste de aankomst overtreed in 34 min 32 sec . Intussen had Sander Ampe al de aankomst overstreden , Sander werd 24ste in 37 min 14 sec .
Schitterend duels  tussen Geert Dewulf , Kurt Termote , Davy Pattyn en Peter Ovyn . tenslotte  won Geert de onderlinge strijd en werd 59ste in 40 min 55 sec  , Kurt  61ste  in 41 min 10 sec , Davy  62ste in 41 min 10 sec en Peter  66ste in 41 min 25 sec . Jarne Ampe liep een verdienstelijk wedstrijd en werd 89ste in 43 min 27 sec . Leen Vanderyze ook pistekampioen liep  als 176ste algemeen over de meet en werd 11de in haar eigen dames categorie nadat Leen de 10 km had afgelegd in 49 min 47 sec Leens echtgenoot Dirk werd 201de in 51 min 26 sec .
Jammer voor Krista Noyez die de wedstrijd moest staken en zo misschien een mooi klassement aan zich ziet voorbij gaan
Met zijn allen mooie prestaties en daarmee nog een meer dan noodzakelijk goed doel  gesteund  echt prachtig
Henri