1 Ste Martine Vandewalle memorial zondag 13 okt 2019.

2019-01-05 Corrida des rois mages

Corrida des rois mages de Rochefort  5 januari 2019.


Rochefort gelegen in de provincie Namen  ten zuiden van Dinant is niet alleen gekend van zijn abdij en zijn lekkere abdij bier maar ook is het een  toeristische trekpleister .
Er zijn onder andere de Gallo Romeinse villa waar men het leven van 2000 jaar  tot leven probeert te brengen , de grotten van Lorette en Han , het gravenkasteel uit de 11de en, 14de eeuw de Notre dame kapel en veel meer toeristische trekpleister.
De familie Bouckaert was er op toeristische uitstap en onze Stadense sportman 2017 Warre Bouckaert een begenadigd atleet had te weten gekomen dat er in Rochefort een loopwedstrijd had er ontdekt dat er daar een loopwedstrijd was . In deze heuvelachtige omgeving  van de Ardennen droomde Warre ervan om deze unieke wedstrijd te betwisten en te rekenen op een mooi resultaat op de 5 km .
Voor Warre werd het een hoogdag in deze wedstrijd waarin 225 atleten de aankomst bereikten.
Na een indrukwekkende eindspurt mocht Warre  de handen in de lucht steken , hij legde de afstand af in 17 min 24 sec voor  Yoan Goliveau die  2de werd in 17 min 27 sec en  Pierre Delformo  derde in 17 min 28 sec .
Wat ware die Waalse atleten ontgoocheld verslagen te worden door een jonge atleet uit het verre Staden .
Warre een mooiere start op sportief gebied van 2019 kan men niet beter voorstellen .
Henri