2019-02-03 Halve marathon Cadzand

Halve marathon Cadzand 3 februari 2019.
Traditiegetrouw vindt deze winterklassieker plaats op de 1ste zondag van februari. Door de jarenlange traditie is deze wedstrijd uitgegroeid tot een klassieker met een schitterend parcours, de omgeving. Dit alles maakt deze wedstrijd tot een uitdaging voor elke jogger & atleet. Het parcours is een veelvuldige wisseling van ondergrond van asfalt, duinpaden en strand. De winterse weeromstandigheden van begin februari bezorgen samen met de koude, de windrichting en kracht dat elke editie speciaal is .
De omgeving daarentegen blijft een onveranderde aantrekkingskracht uitoefenen. Het parcours slingert langs de natuurgebieden ’t Zwin en De Zwarte polder & wordt onderbroken met enkele strandstroken. Boven op het duin is het vooral genieten geblazen van vergezichten over de zee maar ook van het mooie West-Zeeuws Vlaamse land en zijn pittoreske dorpjes. Kortom 21.097 meter met diverse hoogtepunten, hoogteverschillen, ondergrondveranderingen door de mooie natuur van en langs de West-Zeeuws-Vlaamse kust, een uitdaging en nog meer dan dat; is meer dan de moeite waard. De belangstelling was weerom enorm.
Dirk Ally en eega Leen Vanderyze wilden ook van deze uitzonderlijke wedstrijd genieten en verteld:
“Het is een van de mooiste halve marathons dat ik al gelopen heb. Het weer was zonnig en de omgeving is heel mooi. Het was weerom heel erg lastig. We moesten bijna 8 km door het mulle zand (was niet hard) en heel veel pittige klimmen door de duinen.
En het laatste stuk terug naar Cadzand was wind tegen. Ik zat er compleet door vandaar mijn tijd boven de 2 u. Maar ben toch tevreden dat we het weer gedaan hebben”
Dirk eindigde als 742ste  algemeen en 87ste in eigen categorie in 2 u 01 min 02 sec .
Leen werd 955ste algemeen 146ste dame en 13de in eigen categorie in 2 u 04 min 38 sec . Dochter Astrid waagde het op de 5 km en niettegenstaande Astrid juist succesvolle examens achter de rug liep een goeie wedstrijd en werd 77ste en 24ste in eigen categorie in 29 min 12 sec
Leen , Astrid en Dirk wat kan genieten lastig zijn en toch nog aangenaam dat is sport.
Henri