2019-09-01 Guynemerloop

Guynemerloop Poelkapelle 1 september 2019.
Op de eerste zondag van september wordt in Poelkapelle  traditioneel de “Guynemerloop” loop georganiseerd .Een ware klassieker want was reeds zijn 48ste uitgave toe, deze wedstrijd was trouwens de 3de wedstrijd van het Baekelandt criterium.
Het was een uiterst  aangenaam weertje  toch wat warm en beetje windig waardoor  het zowel voor de atleten als de talrijke meegereisde supporters en toeschouwers een aangename namiddag werd.
Tal van onze atleten namen er de start en meteen bij de jeugdloop al een podium en dit voor Lana Terryn die 2de werd bij de meisjes . Op de  de 2.8 km een mooie 8ste plaats voor Renaud Vannieuwenhuyse  in 10 min 55 sec  , Laurenz Duplacie 11de in 11 min 08 sec , Sander Terryn 15de in 11 min 51 sec en Lana Terryn algemeen 22ste  maar  mocht als 3de dame het podium op nadat ze finishte in  12 min 57 sec .
De dames dienden 7.2 km te lopen . Eerste clubatlete werd Sabine Vermander 4de algemeen en 1ste in eigen categorie in 30 min 14 sec .Christa Noyez 7de algemeen  en 3de in eigen categorie in 30 min 54 sec en Isabelle Beeuwsaerr 16de algemeen en 7de in eigen categorie in 33 min 23 sec  .
Bij de heren die 10.8 km moesten afleggen werd Maxim Kerremans eerste clubatleet als 9de algemeen en 6de in eigen categorie in 37 min 47 sec  . Broer Axel Kerremans werd 23ste algemeen en 10de in eigen categorie in 40 min 51 sec , Davy Pattyn 32ste algemeen  en 9de in eigen categorie in 42 min 14 sec  , Peter Ovyn 38ste algemeen en 11de in eigen categorie in 43 min 02 sec en Wim Depoorter 49ste  algemeen en 15de in eigen categorie in 45 min 26 sec .