2017-12-17 Natuurloop

Natuurloop  Zonnebeke 17 december 2017.
Voor de eerste maal werd in Zonnebeke een natuurloop georganiseerd en dat natuurlopen voor ogenblik in zijn was zeker te merken in Zonnebeke .Voor deze eerste editie mochten maximum  om alles in goed banen te kunnen leiden 1000 atleten er de start nemen onderverdeeld in de 3 afstanden .
Het was een fris maar uiterst aangenaam weertje wat natuurlijk voor de organistaren voor hun eerste editie uiterst positief was . Alleen de tijdsklok heeft het wat laten afweten en van der korstte afstand konden jammerlijk genoeg geen uitslagen opgemaakt worden .
Voor de 12.2 km werd gelopen over 95% onverharde wegen met start aan het kasteel ging het  via paden naar het polygone bos  om dan via de Reutel vallei  terug de aankomst aan het kasteel te bereiken. De XL trail loop over 26.5 km was het summum want hier liep men ook door weilanden naar de gasthuis bossen die dus de bijkomende zware los was in deze wedstrijd die over 85% over overhard liep.
Ook tal onzer atleten namen reeds in de morgen er de start onder een stralend  en bijna windstil maar fris winter zonneke om zoals zovelen te genieten van de uiterst mooie natuur in deze heuvel achtige omgeving.
Op de war trail over 12.2 km met  365 aankomsten werd Geert Opsommer op de 29ste plaats eerste clubatleet verder Bert Gooris 85ste ,Isabelle Beeuwsaert 187ste ,Gino Van D’Huynslaeger 201de en  Hans Couchez 270ste .
De XL trail over 26.3 km met 326 aankomsten was onze natuurloopman Wouter Knockaert 52ste verder Geert Dewulf 92ste ,Bene Pype 115de ,Peter Ovyn 156ste  en zoals al ons andere een sterke prestatie van Sara Vanlauwe die 197ste werd.
Aan allen sterk van jullie om zo de natuur te trotsteren
Henri