PK scholen

Provinciaal Scholen kampioenschap Tielt 6 mei 2014.

Voor dit kampioenschap wordt onderscheidt gemaakt tussen atleten aangesloten bij de Vlaamse atletiekliga (VAL) en de niet aangeslotenen.

De wedstrijden worden wel samen gelopen maar er is een afzonderlijk klassement .

Ook 3 onzer atleten namen aan dit kampioenschap deel . Het was wel droog maar het was stormachtig wat bij de spurtnummer gehomologeerde tijden onmogelijk maakten want sommige 100 meters werden gelopen met een rugwind van 7m/sec waar de toegelaten windsnelheid slechts 2m/s mag zijn, dit is ook het geval voor het verspringen.

Voor de afstandsnummer zijn door deze winden ook scherpe tijden onmogelijk maar in een kampioenschap tellen voor al de plaatsen .

Jacob Masschelein verbaasde met een schitterende reekszege op de 100 meter in 11 sec 97/100. In de finale werd Jacob 5de maar werd wel 2de bij de niet VAL leden.

Jacob nam ook deel aan het verspringen en werd 8ste met 4m41.

Thibault Plovie werd 4de in het verspringen met 4m 95.

Alexander Lesire VAL atleet en Thibault Plovie (Niet VAL atleet) liepen in dezelfde reeks van de 800 meter scholieren . Door de weersomstandigheden was het een tactische wedstrijd . Bij de start nam Thibault resoluut de leiding maar na 50 meter kwam men in de stormachtige tegenwind het tempo stokte niemand wilde overnemen   en de wedstrijd ontplofte maar na 500meter.

Een atleet plaatse een demarrage Alexander remonteerde ze namen 10 meter Alexander durfde als favoriet nog niet aan te gaan maar het stokte opnieuw door de stormwind . Alles kwam opnieuw samen, Alexander liet zich insluiten . Vooraan kwam een aanval   meteen de goeie Alexander werd nog mooi 2de en Thibault 5de maar mooi 2de niet VAL atleet.

Het werd dus een spetterende laatste ronde.Door de trage eerste ronde waren de tijden met respectievelijk 2min 18sec 29/100 en 2min 20sec 28/100. zoals verwacht verre van recordtijden.