2020-11-23 Gedeeltelijke opstart

Beste AC-Staden atleten en ouders,

Nu de corona-cijfers gelukkig opnieuw in dalende lijn evolueren, heeft AC Staden beslist om nu vrijdag 27/11 opnieuw de trainingen aan te vatten voor de leeftijdscategorie 12 jaar en jonger.  Vanaf dus geboortejaar 2008.  De trainingen gaan door op de gebruikelijke uren nl. woensdag en vrijdag van 18u15-19u30.
We vragen dat slechts 1 ouder de atleet komt brengen en halen, en er is geen publiek toegestaan tijdens de training.  Ook vragen wij u natuurlijk om alle voorzorgsmaatregelen in acht te nemen, zoals in bijlage omschreven (mondmasker, 1,5m afstand houden, handen ontsmetten, thuis blijven bij hoog risicocontact en bij vertonen van de gekende ziekte-symptomen,…).
Tijdens de trainingsuren, houden we de piste dus ook exclusief voorbehouden voor de groep van max. 12jarigen.  Gelieve hiermee rekening te houden aub.  Omdat het wettelijk niet toegelaten is, worden er tot nader order geen trainingen gegeven aan 13 jarigen en ouder.  Trainers Koenraad en Johny zorgen wel voor trainingsschema’s voor deze atleten, maar er zijn dus geen groepstrainingen voor deze groep.
We kijken er alvast naar uit om opnieuw onze werking op te starten en hebben trouwens ook nog leuk nieuws: de Sint heeft beloofd om de flinke atleetjes op de training vrijdag 04/12 te verwennen met enkele lekkernijtjes.  Helaas kan de Sint er dit jaar wegens de corona-maatregelen niet persoonlijk bij zijn, maar de goedheilige kindervriend heeft beloofd de AC Staden atleetjes niet te vergeten. ?
Sportieve groeten, stay safe,
Het bestuur van AC Staden

PS: hierbij nog een oproep voor de atleten die ook dit atletiekseizoen ( 01/11/20-31/10/21 ) verder lid willen blijven van AC Staden en genieten van de voordelen zoals trainingsschema’s en de sportongevallenverzekering: vergeet niet om het inschrijvingsformulier op de website atletiekstaden.be – lid worden, in te vullen. Voorlopig is het voor +12-jarigen nog wachten op toestemming om weer groepstrainingen te organiseren, maar ook tijdens een individuele training kan je geblesseerd geraken.

Opstart trainingen <13 en afspraken.

 

Flash

FLASH-BERICHT

FASE-ALERT 3 wordt opgegeven.
De ACS-trainingen zullen terug  doorgaan maar zonder publiek.
De eerder geldende veiligheidsvoorschriften blijven van toepassing.
Hou rekening met het feit dat u verplicht bent een mondmasker bij te hebben in de gemeente Staden.
Indien u gecontacteerd wordt door “contactopvolging (contact-tracing)” dient u ACS direct in te lichten.

 

Flash

FLASH-BERICHT

De gemeente Staden is overgeschakeld naar FASE ALERT 3 wat wil zeggen:

  • ACS kan voorlopig geen trainingen meer organiseren.
  • VAL-atleten kunnen nog altijd terecht bij KAVR.
  • Er kan individueel getraind worden op de piste.
  • Hou rekening met het feit dat, binnen de bebouwde kom, op alle openbare plaatsen een mondmasker moet gedragen worden.
    (dit is niet zo bij intensief sporten – dus als je aan het trainen bent)
  • Indien u gecontacteerd wordt door “contactopvolging (contact-tracing)” dient u de club direct te lichten.

Meer info op de website van de gemeente Staden (link “corona”).

Hou het veilig.

 

2019-12-04 Sinterklaas

De Sint en zijn medewerker Piet op bezoek 4 december 2019.


Voor de jongste atleten maar ook minder jonge  is  het Sinterklaas feest nog één der hoogte punten van het jaar .
Maar als de Sint samen met zijn medewerker Piet ineens op de training zijn opwachting maakt eenieder verrast maar laaiend  enthousiast.
Natuurlijk hadden ze al gehoord vanuit Spanje dat in Staden  tal van talentvolle of zijn ze het allemaal  komen trainen . Natuurlijk konden ze dit nu eens live meemaken.
Zoals ze ook al  hadden gehoord, zijn er toch enkelen der jongste atleetjes die het af en toe de trainers weleens wat onaangenamer maken. Ze beloofden  om in vervolg de trainers die zich volledig vrijwillig  inzetten het niet meer  moeilijk te maken .
Het hoogtepunt was toen de jongste atleetjes een rondje op de mooie atletiekpiste liepen samen met zwarte Piet.
De trainers hebben zoals de Sint zei , natuurlijk maar één doel jullie  op een aangename , speelse manier de onderdelen van atletiek te laten beoefenen.
Natuurlijk wist hij ook dat de club nog altijd op zoek is naar enthousiaste jeugdtrainers maar dat de huidige trainers schitterend werk leveren met niet alleen fysiek maar ook coördinatief sterke atleten.
De atleten zongen dan een prachtig liedje voor de Sint en Zwarte  piet .
Als beloning dankte Piet iedereen met wat gezond lekkers en een speculaasjes, dat is natuurlijk ook gezond voor een atletieker.
Zwarte piet had ook zijn zak mee maar gelukkig werd niemand meegenomen ..
Henri

 

2018-10-09 Bene Pype Iron man

Benedikt Pype wordt “Iron man”.


Barcelona is de grootste stad van de Spaanse autonome regio Catalonië en telt ca. 1 miljoen 620 000 duizend inwoners  en is er de hoofdstad van.  Ligt aan de Middellandse zee met ten noorden ervan , de bij de toeristen gekende Costa Brava . Barcelona heeft ook  een super voetbal team “ BARCA” in de volksmond vele toeristische uitstappen brenger er bezoek aan het legendarische stadium . Maar Barcelona organiseerde er ook al wereld tentoonstellingen ,  de Olympische spelen  in 1992 en natuurlijk ook  een “ iron man” of een heuse volle  triatlon .
Men dient er 3.8  km te zwemen in de middellandse zee , 180 kilometer fietsen en de marathon of 42.195 km te lopen langs de boorden van de Middellandse zee . Bene in de volksmond  nam voor de eerste maal deel aan een iron men en deed het schitterend in deze wedstrijd waarin meer dan 3000 deelnemers de aankomst bereikten.
Na het zwemmen kwam Bene na 1 u 23 min 35 sec uit het water fietste de 180 km in 5 u 35 min 36 sec en liep de marathon in  4 u  14 min 36 sec  om te eindigen in een uitstekende 11 u 33 min  13 sec . Bene plaatste zich op een mooie 1159ste plaats  .

Lees meer: 2018-10-09 Bene Pype Iron man