2018-10-09 Bene Pype Iron man

Benedikt Pype wordt “Iron man”.


Barcelona is de grootste stad van de Spaanse autonome regio Catalonië en telt ca. 1 miljoen 620 000 duizend inwoners  en is er de hoofdstad van.  Ligt aan de Middellandse zee met ten noorden ervan , de bij de toeristen gekende Costa Brava . Barcelona heeft ook  een super voetbal team “ BARCA” in de volksmond vele toeristische uitstappen brenger er bezoek aan het legendarische stadium . Maar Barcelona organiseerde er ook al wereld tentoonstellingen ,  de Olympische spelen  in 1992 en natuurlijk ook  een “ iron man” of een heuse volle  triatlon .
Men dient er 3.8  km te zwemen in de middellandse zee , 180 kilometer fietsen en de marathon of 42.195 km te lopen langs de boorden van de Middellandse zee . Bene in de volksmond  nam voor de eerste maal deel aan een iron men en deed het schitterend in deze wedstrijd waarin meer dan 3000 deelnemers de aankomst bereikten.
Na het zwemmen kwam Bene na 1 u 23 min 35 sec uit het water fietste de 180 km in 5 u 35 min 36 sec en liep de marathon in  4 u  14 min 36 sec  om te eindigen in een uitstekende 11 u 33 min  13 sec . Bene plaatste zich op een mooie 1159ste plaats  .


Relaas van Bene  :
“Het was al jaren dat ik er aan dacht om ooit een iron man triatlon mee te doen.
Op 7 oktober was het dan eindelijk zo ver: 1 jaar na de inschrijving en na 9 maanden van training. Even was er nog wat stress, want de week vóór vertrek ben ik enkele dagen ziek geweest.
Op 5 oktober ben met ik met mijn persoonlijke supportersmeute naar Barcelona vertrokken en door hun aanwezigheid kon ik deze 2 dagen vóór de wedstrijd zonder al te veel stress doorbrengen.  
Op 6 oktober werd ik verwacht op een briefing waarin alle praktische info nog eens op een rijtje werd gezet. Daarna was het dan al tijd om alle materiaal in de wisselzone te plaatsen. Alle fietsen werden per nummer geplaatst en namen een volledig voetbalveld in! Daarnaast was een tent voorzien om de atleten de kans te geven zich klaar te maken voor het fiets- en looponderdeel. Het was immens en zeer indrukwekkend allemaal.
Op de wedstrijddag zat het weer niet mee.
Toch stonden meer dan 3000 deelnemers uit 84 verschillende landen aan de start.
Het had al aardig wat gedonderd en gebliksemd gedurende de nacht en ongeveer een uur voor de start heeft het enorm geregend. Dit zorgde er vooral voor dat de zee enorm onstuimig was. Het zwemmen was dan ook niet evident. Er waren zeer krachtige golven en uiteraard was het stuk tegen stroom hierdoor enorm lastig. Sommige atleten waren zelfs aan het overgeven door zee ziekte. Ik had voorop gesteld om 1u20min te zwemmen, aankomst was in 1u23 dus onder de gegeven omstandigheden was ik hier heel tevreden mee.
Dan richting tent om mijn wetsuit in te ruilen voor koersschoenen en een helm. Ik heb hiervoor ruim de tijd genomen en vertrok na 10min in de tent met de fiets. De supporters waren op verschillende punten op post en bij mijn eerste doortocht na 90 km voelde ik mij super.
Ook bij aankomst na 180 km voelde ik mij nog steeds goed en voldoende fris. Opnieuw nam ik in de wisselzone voldoende tijd om mij klaar te maken voor wat ik wist het lastigste deel, de marathon.
De eerste kilometers verliepen voorspoedig en in nam zeker ook de tijd om te genieten. Maar naarmate de kilometers vorderden, voelde ik ook dat ik niet meer sneller kon. Bovendien kwam er opnieuw regen opzetten en werd het snel donkerder en koud. De laatste 10 kilometers waren het zwaarst maar toen de eindmeet in zicht kwam kreeg ik vleugels.
Ik kreeg een Belgische vlag toegestopt en kon 50m voor de meet op de rode loper mijn supporters begroeten. En daarna over de meet waar de magische  woorden werden uitgesproken "you are an IRONMAN ": wat een gevoel!
Het was een super ervaring en ik ben blij dat ik goed gedoseerd heb zodanig dat in alle indrukken goed in mij kon opnemen.
Bovendien is dat een prachtige organisatie en is alles perfect geregeld.
Het werd een ervaring die naar meer smaakt..”
Ja Bene inderdaad super prestatie en van superman wordt je nu voortaan  “ IRONMAN”
Henri