2015-11-28 Jeugdopleiding

De jeugdopleiding en is de jeugd de toekomst?

Als hoofdtrainer en jeugd coördinator van AVRAS (atletiekvrienden Roeselare afdeling Staden en atletiekclub Staden vzw ben ik er zeker van overtuigd dat de jeugd een mooie toekomst heeft.

Zowel besturen , trainers, ouders , grootouders en familieleden kortom iedereen kan er zeker aan meewerken om de jeugd een positieve toekomst te bieden ,niet alleen in de sport maar ook in het sociaal en maatschappelijk leven.

Het is als ware de deeg van een brood, vele diverse ingrediënten die zorgen ervoor dat er een grote diversiteit van broden ontstaat.

Ook in onze sport- de moeder van alle sporten en zeker ook karakter vormend - is dit ook O zo belangrijk wat in het deeg vervat zit.

Een medaille , een titel , een mooie prestatie kan O zo mooi en aangenaam zijn als jeugdig atleetje ,maar het mag zeker niet ten koste zijn van een latere mooie toekomst.

Het artikel hieronder is een mooie illustratie wat een deeg eventueel kan en niet mag bevatten. Ook onze info brochure en panathlon verklaring is daarvan ook een ingrediënt

"De jeugdopleiding van de toekomst"

Henri