2016-01-23 De krak van Staden

Rik Demuynck krak van Staden 2015.

Reeds een aantal jaren wordt door het weekblad “ de weekbode” de Kraks van de gemeenten gekozen en ook voor 2015 werden de kraks opnieuw verkozen .

Voor iedere West- Vlaamse stad of gemeente worden 5 mensen genomineerd.

Onze voorzitter Geert Wallays en familie waren in 2014 de Staadense kraks en voor 2015 was ons clublid Rik Demuynck geselecteerd.

Rik heeft in Staden een groot bedrijf als kweker van diverse soorten bloemen voor de groothandel. Heeft ook al een 12 tal jaar dank zij zijn atleten dochters Lissa en Jasmijn de atletiek microbe een 2de leven gegeven in 2009 stonden ze zelfs alle drie op een Belgisch podium.

In zijn jeugdige jaren was Rik een begenadigd atleet en vooral in de specialiteit het hamerslingeren . Nog steeds staat Rik in de top ervan op de Belgische ranglijsten.

In zijn 2de jeugd zijn er veel atleten die aan Rik een voorbeeld kunnen nemen want naast het runnen van zijn zaak doet hij er alles aan om fysiek in orde te zijn   voor het bereiken van zijn grote doelen.

Ook van fysieke tegenslagen werd hij niet gespaard een operatie voor gescheurde pees en gelukkig een goedaardige tumor in zijn hoofd dienden te gebeuren . Maar in de geest van een echte topsporter vocht hij terug

Een jaar later in 2013 werd zijn grote droom werkelijkheid namelijk wereldkampioen worden .

Daarvoor trok Rik naar Brazilië en won de titel in het gewichtwerpen en nog eens 2de plaats in het hamerslingeren .

Het jaar 2015 was opnieuw super, haalde niet minder dn 11 maal goud op kampioenschappen waaronder 5 Belgische titels bij de master. Won ook nog zijn discipline op de interland en werd schitterend 5de op het wereldkampioenschap in het Franse Lyon in het gewicht werpen en daarbovenop nog een Belgisch record in het gewichtswerpen..

Dat Rik geselecteerd werd voor de krak van de gemeente Staden was zeker terecht maar het werd meer hij werd zelfs verkozen tot de krak van de gemeente Staden ,zeker verdiend, want het zware werk in zijn zaak en sport combineren is niet altijd zo evident.

Tijdens de huldigingen van de Stadense sportkampioen van vrijdag 22 januari 2016 werd de beloofde gedenk tegel naar aanleiding van zijn wereldtitel voorgesteld . Deze zal binnenkort te bewonderen zijn aan de ingang van de sporthal.

Nog is Rik niet voldaan want in de 2de helft van dit jaar gaat Rik proberen opnieuw wereldkampioen te worden en daarvoor trekt hij naar Australië.

Rik wil ook iedereen bedanken die hem gesteund heeft .

Rik hopelijk wordt jou droom werkelijkheid in Australië want ik weet het met minder dan een medaille ben je niet tevreden en dromen zijn voor jou nimmer bedrog en in gedachten ben je al zeker bezig met het Belgisch volkslied te oefenen .

Namens ons allen een dikke dikke proficiat

Henri.