2017-09-09 Almere

Triatlon Almere  9 september 2017.

Almere ligt in de Nederlandse Provincie Flevoland  ten noorden van Amsterdam. Een provincie die eigenlijk aangelegd is geweest  in de zee.

De bekendste steden van Flevoland zijn Almere en Lelystad en zoals voor Nederland gekend is het geen wildbouw maar woongebieden.

Buiten de kaaimuren die de zee afbakenen ligt Almere tussen de 2  en 5 meter onder de zeespiegel . Almere is  ontstaan in 1976 en stelselmatig komen er woningen bij. Zodanig dat heden er een 200.000 mensen wonen , men hoop in de toekomst verder uit te bouwen naar wel 300.000.

De Almere triatlon is de 2de oudste lange afstand triathon ter wereld en zelfs de oudste Europese ,zelfs  nu al aan zijn 35ste uitgave toe.

Destijds vooral bekend als de Holland triatlon maar heden bekend als de challenge Almere – Amsterdam triathon .

Het is ook de enigste triatlon ter wereld die bewist worden onder zeeniveau (gemiddeld ca 4.5 meter).

Er is niet alleen een volle triathon maar ook een halve triathon waar niet minder dan 1000 atleten de aankomst bereikten .

Men diende 1.9 km te zwemmen in het weerwatermeer die ligt midden in het centrum van de stad. Er diende 91.8 km gefietst te worden  rondom de stad en natuurgebied en de wedstrijd sloot af met 21.5 km lopen  rond het meer.

Onze atleet Christophe Verhelst een getalenteerd zelfstand  vloer- en terras legger kies de sport als uitlaatklep . Had al mooie prestaties behaald in het lopen ,maar had een droom namelijk een triaton betwisten . Na een uistekende kwart in Izegem wilde Chritophe nu ook op een halve triathon schitteren.

Daarvoor trok hij  dus naar Almere en het lukte Christophe wonderwel .

Met meer dan 1000 atleten werd de start genomeen waaronder ruim 150 in zijn eigen categorie .

Christophe kwam na 35 min  27 sec uit  het water , legde de fietsafstand af in 2 u 34 min 05 sec en vervolgens  de 21.5 km lopen  in 1 u 54 min 22 sec.

Met een totaal tijd van 5 u 12 min 39 sec werd Christophe  algermeen 240ste maar schitterend 28ste in zijn eigen leeftijds categorie.

Christophe werd in zijn eigen leeftijds categorie 41ste in het zwemmen 14de in het fietsen en 69ste in het lopen waarin het naar het einde toe wat moeilijker ging maar toch schitterend eindigde .

Christophe je ben een krak in alles wat je doet en nu op naar de volle triathon .

Henri