2018-02-24 Clubfeest

Clubfeest 24 februari 2018.


De winter van 2017-  2018 wordt gekenmerkt door regelmatig behoorlijk wat  regen , koudere temperatuur en wel eens wat wind maar  natuurlijk eenmaal binnen is het aangenaam en kunnen we eens op een andere manier met elkaar genieten.
het clubfeest dat reeds voor de 19de  maal georganiseerd werd ging voor de 2de maal door in de zeer aangename zaal “ de nestel” in Westrozebeke .
170 feestvierders -in de termen van het sportieve een nieuw record -  tekenden  present  waaronder een delegatie van KAVR voor het club feest volledig in de formule van het vorige .
De zaal en de tafels werden mooi aangekleed mede door talrijke vrijwillige atleten mede dankzij de kunstjes van Ria en iedereen was tijdig present om van de heerlijke ‘Veroniek’s’ aperitief te genieten.
Onze voorzitter Geert was door zoon profrenner Jelle (Wallays) die de omloop het nieuwsblad had gereden niet tijdig terug geraakt daardoor nam Henri het woord .  Zelf had ik nooit gedacht bij mijn start in 1997 heden avond in het 21ste levensjaar  een record opkomst te mogen verwelkomen .


Het afgelopen jaar  was opnieuw een super jaar met 13 kampioen uit Staden , 5  Houthulse kampioenen                   
4 Kortemarkse , 2 Hoogleedse en 1 uit Langemark- Poelkappelle .
Helaas moesten we ook afscheid nemen van onze erevoorzitter  Martine die van mij het  voorzitterschap in 2000 had overgenomen om in 2013  de fakkel door te geven aan Geert .
Henri zei ook tevreden te zijn om  er na een sportieve loopbaan, van bijna 50 jaar en ook bijna 50 jaar bestuursfuncties er nog altijd  te kunnen genieten van  zoveel moois .
De huldigingen  werden tijdens het   aperitief gehouden , het bestuur en trainers werden figuurlijk in de bloemetjes gezet en  mochten allen in het jaar waar veiligheid hoog op de agenda staat een veiligheid vestje met het clublogo ontvangen .Alle jonge atleten werden op podium geroepen onder een daverend applaus en  ontvingen elk een spindel wat ze ten zeerste apprecieerden .
Ook ikzelf werd bedacht met een attentie  en eega Christine met bloemen  dat doet deugd en doet wel iets met een mens . Ook aan voorzitter Geert werd gedacht .
Trainster Els (Vanherpe ) nam even het woord en meldde met tranen in de ogen en emotioneel dat ze na 18 jaar atleet en 10 jaar als trainer  wegens  verhuis ons zou moeten verlaten. De afstand  zou te ver zijn , maar dankte emotioneel iedereen. Natuurlijk zijn nieuwe trainers zeker van harte welkom .
Natuurlijk was er ook de bekend making van de atleet en atlete 2017 en atleet van de trainers. Met de tweeling broers Jarne en Sander Ampe en Tanya ¨Parmentier  hadden we 3 zeer verdienstelijke leden van de club die niet alleen op training maar op talloze wedstrijden te bewonderen zijn en de clubkleuren verdedigen.
De  atleet van de trainers ,een atleet die een voorbeeld is van training inzet en op wedstrijden ,maar  niet altijd op de voorgrond staat ging naar Niels Brabant.
Als club mochten we ook fier zijn op onze jeugdwerking want voor het vijfde jaar op rij behaalden we het gouden sport-i-label van sporta wat neerkomt op een uitstekende jeugdwerking.
Ondertussen kon iedereen ook kijken op het witte doek naar talrijke actie foto’s van het voorbije jaar.
Intussen was beste frietjes klaar om iedereen te laten smullen van diverse gerechten waaronder americain, balletjes in tomaten saus, stoofvlees , vol-au-vent en vegetarische steaks ,diverse warme en koude groentjes en dit alles à volenté. Natuurlijk ontbraken ook de heerlijke frietjes niet.
Om 21 u30 was   Joke van de weekbode  present  om de foto van het jaar op de gevoelige plaat te zetten .
De barmannen en vrouwen stonden natuurlijk ook present om de dorstigen te laven en ze deden het met zijn allen schitterend.
Ook deze maal hadden we gezorgd voor een actieve animatie gebracht door Bruno Denaegel met zijn team ludentem voor onze  jonge en minder jonge jeugd Het viel erg in de smaak met als slot  over glas lopen. Eenmaal dat één iemand gedurfd had wilde iedereen zich eens of meerdere malen eraan wagen .
Bart  was ook met zijn geluid installatie present en eenmaal  er muziek uit de boxen weerklonk  volgde wel eens een dansje en zelfs een heuse ronde dans.
21u45 oei de bel rinkelde en inderdaad een triporteur kwam toe  het was de ijskar , de bel rinkelde nogmaals  en zo kon iedereen smullen van één of meerdere  heerlijk smakende vanille - of chocolade  ijsjes .
Tussen door kon men  genieten van  de  foto’s en artikelen die uitgestald waren- wat was iedereen onder de indruk .
Natuurlijk aan al dat moois komt jammerlijk genoeg een einde en onder het   motto, vele handen maken licht werk, werd de zaal vlot opgeruimd.
Een geslaagde avond met een dank aan ieder die zijn steentje heeft bijgedragen tot een mooi clubfeest .
Voor het bestuur met Isabelle,Ria,Veroniek,Geert,Jef,Johan , Kristof en mezelf was het echt heel aangenaam  om zoveel positiefs te mogen aanhoren.
Henri