2017-10-22 Herfstcross Dapalo

Herfstcross Dapalo Moorslede 22 oktober 2017.

Moorslede was de place to be voor deze 31ste editie van de Dapalo herfstcross . Deze wedstrijd was tevens de 8ste  wedstrijd en de 4de  wedstrijd van het najaar in het  31ste veldloopcriterium  der vrije sporters .Het was een crossweertje met af en toe zon maar ook forse regenbuien  . Het parcours was uitggetekend in een  wei , bochtrijk , gevarieerd , met niet te onderschatten  vals plat , het lange gras en zeker na het grazen van de koeien niet zo effen waardoor het veel vroeg van het voetenwerk der atleten .

Tal  onzer atleten tekenden present en deden het uitstekend waardoor we als club de derde podium haalden der clubs .

Maar individueel  was ook iedereen super. Voor Rani en Lien Sonneville was het de eerste cross  der vrije sporters en deden het prima Rani werd mooi 4de en Lien knap  26ste waarin 41 atleetjes de start namen bij de eendjes .Knappe 8ste  plaats bij de meisjes benjamins voor Margeaux Saint-Germain. Mooi duel bij de pupillen meisjes  bekroond met een 2de plaats voor Florence Decleir een 4de voor Amelie Saint Germain   en een 17de voor Tisha Preyers,Mooie 8ste plaats voor Laurens Duplacie en knappe 11de voor Arthur Devoldere bij de pupillen jongens.

Een nieuwe podium plaats voor Emilie Beernaert dit bij de miniemen meisjes na een sterke wedstrijd werd Emilie verdiend 2de . Andres Preyers legde bij  de jongens beslag op een mooie 12de plaats.

Wat een dag voor Emma Van D’Huynslaeger bij de cadetten die in de zware cross net als verleden jaar de zege kon pakken meteen haar eerste zege van het seizoen en fier mocht ze zeker zijn ,maar ook  Julie Beernaert liep sterk en werd mooi 3de ,bij   de jongens cadetten liep Emiel Deprez zijn derde  wedstrijd en werd mooi 9de .

Warre Bouckaert kwam zag en overwon opnieuw op magistrale wijze  bij de scholieren waarin Niels Brabant ook sterk presteerde en 3de werd.

Dames sportiva’s 2 met een knappe 3de plaats voor Tanya Parmentier en  een sterk voor de dag komende  Heidi Muyssen die 8ste werd en Isabelle Vergote op een mooie 11de plaats  .

Schitterende wedstrijd van Leen Vanderyze bekroond met de zege bij de dames sportiva’s 2 .

Veteranen 1  een mooie 11de plaats voor   Gino Van D’Huynslager en een opgewekte  Dirk Ally werd 13de bij de veteranen 2. Maxim Kerremans werd 3de bij de seniores 1 terwijl Simon  Wallican 7de werd , tenslotte werd Dries Saint Germain na een sterke wedstrijd 9de bij de seniores 2

Allen  sterk gepresteerd met als beloning een mooie 3de plaats in het clubclassement proficiat .

Henri.