2020-10-18 Cross Poperinge

Oefencross Flac Poperinge 18 oktober 2020.


Hoewel de vooruitzichten niet zo positief zijn qua mogelijke veldcrossen door afgelastingen owv. Covid-19, zijn zondag 18-10-2020 toch enkele van onze atleten richting Poperinge getrokken naar de oefencross van Flac Poperinge.
Aangezien het een oefencross is, hebben de atleten al eens kunnen proeven van hun nieuwe categorie, die geldt vanaf 1/11/2020.  Flac Hoppeland heeft hier ook een mooie corona-proof wedstrijd georganiseerd, met enkel voorinschrijvingen van de atleten, geen kleedkamers, en geen horeca.  Maar de deelnemers mochten na de wedstrijd genieten van een heerlijke meeneem-pannenkoek als traktaat.
We hadden 3 atleten bij de miniemen meisjes, waar er in totaal 13 meisjes deelgenomen hebben aan de 1850m.
Van zodra het startsein werd gegeven, vertrok er een grote kopgroep met 2e jaars Elise Meirlevede in de eerste gelederen, direct gevolgd door de 1e jaars Miniem Lana Terryn.  2e jaars miniem Margaux Saint Germain gaat mee in het 2e groepje.  Na de eerste kleine ronde, volgt een gevarieerd parcours als 2e ronde waarbij de deelnemers zowel een zandstrook en een strook finse piste en heuveltjes voor de spikes geschoven kregen.  Elise Meirlevede wordt knap 4e, Lana Terryn heel mooi 7e, en Margaux Saint Germain is zeer tevreden met een 11e plaats.
Bij de meisjes kadetten heeft Amélie Saint Germain deelgenomen als 1e jaars op een afstand van 2100m.  Deze wedstrijd werd samen met de korte cross dames gelopen.  Hier werd er 2x een A+B ronde gelopen, met snelle vlakke stukken, 2 x  zware zandstrook en enkele heuveltjes.  De kadetten meisjes starten voorzichtig, gezamenlijk, om het deelnemersveld af te tasten.  In de zandstrook, na ong. 1/3 van de wedstrijd, werd het tempo flink opgedreven en viel het deelnemersveld compleet uit elkaar.  Vanaf hier wordt het een langgerekt deelnemersveld. En Amélie wordt knap 6e in deze oefencross.
Ook de broer van Elise, Matisse Meirlevede neemt deel aan deze wedstrijd en wordt zeer knap 3e na een uitdagende wedstrijd waarbij de korte cross heren het tempo van bij de start flink opgedreven hebben.

Verslag door Isabelle Vergote.

 

2020-03-08 Cross Harelbeke

5de E3-prijs Gavercross Harelbeke – 8 Maart 2020
Harelbeke was de place to be voor de 4de wedstrijd van het 1ste VAYAMUNDO- veldloopcriterium voor vrije sporters, tevens het provinciaal veldloopkampioenschap voor vrije sporters.
Dit was laatste veldcross van het voorjaar 2020, hervatten doen we in Staden met onze eigen veldloop op zondag 11 oktober.
!  AC Staden is 5 provinciale titels veldlopen rijker bij de vrije sporters!
Proficiat aan: Lana Terryn, Mattis Saint-Germain, Tanya Parmentier, Krista Noyez en Maxim Kerremans
Daarnaast waren er nog 3x een tweede plaats voor Emilie en Julie Beernaert en Sander Ampe.
Ook alle andere clubatleten presteerden SUPER!  Chapeau aan iedereen!
Foto reeks Dames sportiva’s 2: Krista Noyez PK


Volledige uitslag:

Lees meer: 2020-03-08 Cross Harelbeke

2020-03-01 Cross Meulebeke

16e Veldloop van Meulebeke  01 maart 2020.
Op een mooi hertekent parkcour in Meulebeke vond de 3de wedstrijd plaats van het 1ste VAYAMUNDO- veldloopcriterium voor vrije sporters.
Dit maal geen stormweer, droog maar een guur windje. Hopelijk krijgen we volgende week eens de zon te zien voor de laatste wedstrijd van het eerste deel van het veldloopcriterium.
Ondertussen kregen we het hoopvol nieuws dat Henri de intensive care heeft mogen verlaten en de revalidatie gestart is.  Heel veel moed Henri, je bent een doorzetter, we blijven met zijn allen duimen !
Ook in Meulebeke was AC staden terug talrijk aanwezig en haalden we opnieuw hele mooie resultaten van de jeugd tot bij de veteranen !
Bravo aan allen, jullie deden het terug schitterend, op naar volgende week naar het Provinciale Kampioenschap Veldlopen in Harelbeke voor Vrije Sporters


Podium dames Sportiva’s 1: 1ste plaats voor Tanya Parmentier

Lees meer: 2020-03-01 Cross Meulebeke

2020-02-16 Cross Beveren-Leie

46e Veldloop V.A.C. Beveren-Leie  16 februari 2020.
2de wedstrijd van het 1ste VAYAMUNDO- veldloopcriterium voor vrije sporters
Terug een zondag met stormarchtig karakter, nu was het de beurt aan storm Dennis, naar mijn gevoel toch heviger dan Ciara van vorige week. Het parcour was bij momenten even zwaar als in Dadizele en de atleten mochten weer hun beste beentjes voorzetten, al waren die wel vuil na de wedstrijd  .
AC Staden deed het weer fantastisch, aan allen een dikke proficiat !  Henri je kan terecht trots zijn !
We haalden maar liefst 11 podiumplaatsen en een 2de overwinning op rij voor Lana Terryn, Mattis Saint-Germain, Tanya Parmentier en Maxim Kerremans.
Foto reeks Veteranen 2: Trainer Jef                                                         Foto reeks Meisjes Pupillen: Lana Terryn

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer: 2020-02-16 Cross Beveren-Leie

2020-02-09 Parkloop Dadizele

44ste Int. V.A.D.-SPORTA-PARKLOOP in Dadizele  9 Februari 2020.
Storm Ciara zorgde voor de nodige commotie op de 1ste wedstrijd van het 1ste VAYAMUNDO- veldloopcriterium voor vrije sporters.
De organisatoren moesten noodgedwongen van het domein Mariënstede – dat door het stormweer afgesloten werd - naar de terreinen van het gewezen Dadipark uitwijken.  Voor meningen onder ons een vleugje nostalgie, wie herinnert zich nog de 800m lange houten hangbrug of de metalen schommels in allerlei kleuren?  
Vorig jaar al moesten enkele reeksen worden geschrapt nadat een felle rukwind ervoor had gezorgd dat een boom op het parcours was gewaaid en daarom nam Francky (voorzitter VAD) het zeker voor het onzekere.
Het werd dit jaar dan bij uitzondering een weideloop, veel zwaarder dan de paden van domein Mariënstede. De afstanden werden wel enigszinds ingekort. De voorspelde regen kwam er gelukkig maar tijdens de laatste reeksen.


Foto reeks Meisjes Miniemen: Margaux Saint-Germain
Normaal had daags voordien het clubfeest moeten doorgaan, maar die werd door het bestuur in samenspraak met Kristien en Kristof naar een nog nader te bepalen datum verzet. Henri, onze AC Staden rots en ons aller atletiekvader kreeg namelijk zondagavond 3 februari een hartaanval, dit nieuws kwam als een mokerslag. We leven met de ganse club heel erg mee met Henri en zijn familie en hopen en duimen voor een goede afloop. Iedereen was nog onder de indruk maar wou meer dan ooit het beste van zichzelf geven voor Henri !
Ondanks de modderige editie in helse weersomstandigheden – wie erbij was kan dit zeker beamen – en natuurlijk met Henri in onze gedachten zagen we heel wat mooie prestaties van onze clubatleten, zie hieronder een overzicht per reeks (er was ook nog de volkscross daar namen ook tal van onze leden aan deel maar deze was zonder uitslag):

Lees meer: 2020-02-09 Parkloop Dadizele