2020-03-08 Cross Harelbeke

5de E3-prijs Gavercross Harelbeke – 8 Maart 2020
Harelbeke was de place to be voor de 4de wedstrijd van het 1ste VAYAMUNDO- veldloopcriterium voor vrije sporters, tevens het provinciaal veldloopkampioenschap voor vrije sporters.
Dit was laatste veldcross van het voorjaar 2020, hervatten doen we in Staden met onze eigen veldloop op zondag 11 oktober.
!  AC Staden is 5 provinciale titels veldlopen rijker bij de vrije sporters!
Proficiat aan: Lana Terryn, Mattis Saint-Germain, Tanya Parmentier, Krista Noyez en Maxim Kerremans
Daarnaast waren er nog 3x een tweede plaats voor Emilie en Julie Beernaert en Sander Ampe.
Ook alle andere clubatleten presteerden SUPER!  Chapeau aan iedereen!
Foto reeks Dames sportiva’s 2: Krista Noyez PK


Volledige uitslag:

Lees meer: 2020-03-08 Cross Harelbeke

2020-03-01 Cross Meulebeke

16e Veldloop van Meulebeke  01 maart 2020.
Op een mooi hertekent parkcour in Meulebeke vond de 3de wedstrijd plaats van het 1ste VAYAMUNDO- veldloopcriterium voor vrije sporters.
Dit maal geen stormweer, droog maar een guur windje. Hopelijk krijgen we volgende week eens de zon te zien voor de laatste wedstrijd van het eerste deel van het veldloopcriterium.
Ondertussen kregen we het hoopvol nieuws dat Henri de intensive care heeft mogen verlaten en de revalidatie gestart is.  Heel veel moed Henri, je bent een doorzetter, we blijven met zijn allen duimen !
Ook in Meulebeke was AC staden terug talrijk aanwezig en haalden we opnieuw hele mooie resultaten van de jeugd tot bij de veteranen !
Bravo aan allen, jullie deden het terug schitterend, op naar volgende week naar het Provinciale Kampioenschap Veldlopen in Harelbeke voor Vrije Sporters


Podium dames Sportiva’s 1: 1ste plaats voor Tanya Parmentier

Lees meer: 2020-03-01 Cross Meulebeke

2020-02-16 Cross Beveren-Leie

46e Veldloop V.A.C. Beveren-Leie  16 februari 2020.
2de wedstrijd van het 1ste VAYAMUNDO- veldloopcriterium voor vrije sporters
Terug een zondag met stormarchtig karakter, nu was het de beurt aan storm Dennis, naar mijn gevoel toch heviger dan Ciara van vorige week. Het parcour was bij momenten even zwaar als in Dadizele en de atleten mochten weer hun beste beentjes voorzetten, al waren die wel vuil na de wedstrijd  .
AC Staden deed het weer fantastisch, aan allen een dikke proficiat !  Henri je kan terecht trots zijn !
We haalden maar liefst 11 podiumplaatsen en een 2de overwinning op rij voor Lana Terryn, Mattis Saint-Germain, Tanya Parmentier en Maxim Kerremans.
Foto reeks Veteranen 2: Trainer Jef                                                         Foto reeks Meisjes Pupillen: Lana Terryn

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer: 2020-02-16 Cross Beveren-Leie

2020-02-09 Parkloop Dadizele

44ste Int. V.A.D.-SPORTA-PARKLOOP in Dadizele  9 Februari 2020.
Storm Ciara zorgde voor de nodige commotie op de 1ste wedstrijd van het 1ste VAYAMUNDO- veldloopcriterium voor vrije sporters.
De organisatoren moesten noodgedwongen van het domein Mariënstede – dat door het stormweer afgesloten werd - naar de terreinen van het gewezen Dadipark uitwijken.  Voor meningen onder ons een vleugje nostalgie, wie herinnert zich nog de 800m lange houten hangbrug of de metalen schommels in allerlei kleuren?  
Vorig jaar al moesten enkele reeksen worden geschrapt nadat een felle rukwind ervoor had gezorgd dat een boom op het parcours was gewaaid en daarom nam Francky (voorzitter VAD) het zeker voor het onzekere.
Het werd dit jaar dan bij uitzondering een weideloop, veel zwaarder dan de paden van domein Mariënstede. De afstanden werden wel enigszinds ingekort. De voorspelde regen kwam er gelukkig maar tijdens de laatste reeksen.


Foto reeks Meisjes Miniemen: Margaux Saint-Germain
Normaal had daags voordien het clubfeest moeten doorgaan, maar die werd door het bestuur in samenspraak met Kristien en Kristof naar een nog nader te bepalen datum verzet. Henri, onze AC Staden rots en ons aller atletiekvader kreeg namelijk zondagavond 3 februari een hartaanval, dit nieuws kwam als een mokerslag. We leven met de ganse club heel erg mee met Henri en zijn familie en hopen en duimen voor een goede afloop. Iedereen was nog onder de indruk maar wou meer dan ooit het beste van zichzelf geven voor Henri !
Ondanks de modderige editie in helse weersomstandigheden – wie erbij was kan dit zeker beamen – en natuurlijk met Henri in onze gedachten zagen we heel wat mooie prestaties van onze clubatleten, zie hieronder een overzicht per reeks (er was ook nog de volkscross daar namen ook tal van onze leden aan deel maar deze was zonder uitslag):

Lees meer: 2020-02-09 Parkloop Dadizele

2020-01-26 Cross Veurne

Cross Veurne 26 januari 2020.
In het stedelijk sportpark “Will Tura” werd onder aan aangenaam weertje de 16de Westhoek cross georganiseerd.
Miniem Elise Meirlevede ,Scholier Renaud Vannieuwenhuyse en seniore Jolien Musseuw kwamen er aan de start .  Elise nam een uitstekende start maar kwam nooit in haar  goeie ritme waardoor  ze enkele plaatsen moeste toegeven en in een ultieme spurt net nog het podium mistte . Maar Elise kop de beste hebben zeker ook eens een offday . Renaud was best tevreden over zijn wedstrijd want werd mooi 13de . Ook Jolien deed het prima en werd knap 5de seniore
Elise, Renaud en Jolien verdienstelijke prestaties van jullie
Henri