2020-01-19 Cross Ieper

Cross Ieper 19 januari 2020.
De 55ste cross van de Stad Ieper puik georganiseerd door de Ieperse afdeling van Flac was een mooi succes . Uiterst mooie aangename winterdag,  wat het aangenaam maakte voor zowel atleten als de talrijk opgekomen toeschouwers .
Zelf heb ik er ooit mijn eerste cross gelopen maar  het parcours gelegen in een mooi sportpark heeft wel een echte metamorfose ondergaan .
Onze vrije sporter Mattis Saint Germain  nam er de start deed  het schitterend en mocht het hoogste schaotje van het pupillen podium betreden . Nicht Margeaux Saint Germain deed het ook knap en werd bij de miniemen 2008 18de terwijl haar zus Amelie ook een sterke wedstrijd liep bij de miniemen 2007 en mooi 6de werd.
Lleyton Soenen  liep een goeie wedstrijd bij de scholieren en werd 15de en dit als eerste jaars terwijl bij de seniores dames Jolien Musseuw een goed opgebouwde wedstrijd liep en 13de werd .
Tenslotte won Warre Bouckaert op schitterende wijze de korte cross alle categorieeen bij de heren over 3000 meter en mocht dus fier het hoogste schavotje van het podium betreden .
Matthis, Margeaux, Amelie , Lleyton, Jolien en Warre wat waren jullie met zijn allen super.
Henri

2019-12-15 Natuurloop Zonnebeke

Natuurloop Zonnebeke 15 december 2019.


Voor de derde maal werd in Zonnebeke een natuurloop georganiseerd en dat natuurlopen voor ogenblik in zijn was zeker te merken in Zonnebeke .Voor deze derde  editie  was er een zeer grote bezetting en dit over de 3 diverse afstanden namelijk 11 km , 22 km en 32 km.
Na een natte week was het gelukkig  droog toen de wedstrijden hun start namen omstreeks 9 u 30 min  .
Davy (Pattyn ) legt  eens de omstandigheden uit “een loop met veel fun, ploeteren, klauteren en glijden” dus de echte natuurlijke omstandigheden .Het doet denken aan kamp Waes op TV één.
Jeroen Vandewalle en Sabine Thevelein crosten  er de 11 km in deze wedstrijd met 517 aankomsten werd Jeroen knap 12de in 47 min 17 sec en Sabine werd algemeen 339ste en 111de dame in 73 min 47 sec .
Sabien Vermander  en Sarah Vanlauwe  liepen de 22 km  waarin 107 dames de aankomsten bereikten Sabien werd mooi 37ste in  151 min 51sec en Sarah presteerde ook sterk en werd 44ste in 154 min .
Een goede vertegenwoordiging van de club op de 32 km  zei  beschouwden als  een leuke teambuilding . 2/3 van de wedstrijd haspelden ze samen  af om dan ieder zijn eigen tempo te ontwikkelen . Niet  bij iedereen ligt de vermoeidheid grens op gelijke hoogte . Jammerlijk kon door Vandalisme geen uitslag opgemaakt worden maar onze atleten ,  Wim Depoorter , Davy Pattyn , Bene Pype , Peter Oyn , Davy Saint Germain , Dries Saint Germain , Sam Vanhoutte en Brecht Soenen deden het effenaf schitterend en allen slaagden ze wonderwel in .
Allen sterk van jullie om zo de natuur te trotseren
Henri

 

2019-11-24 Crosscup Roeselare

Crosscup Roeselare 24 november 2019


De Roeselaarse cross cup manche georganiseerd door de plaatselijk atletiekclub KAVR is één van de 6 cross-cup wedstrijden die dit cross seizoen georganiseerd worden .
Milde temperatuur   nevelig maar gelukkig weinig wind en een gevarieerd parcours met heuveltjes en bosje waren de ingrediënten voor deze Roeselaarse manche .
Ook een aantal  clubleden namen er de start met schitterende resultaten als  beloning.
Benedikt Pype beet de spits al met de cross voor de hulpdiensten en werd mooi 4de . Tibe Saint Germain liep een goeie wedstrijd bij de benjamins en werd 19de  .
Lana Terryn presteerde sterk bij de pupillen en werd 9de . Matthis mistte bij de jongens net het podium want werd 4de en Loic Pype Knap 19de .
Elise Meirlevede werd schitterend 2de bij de miniemen meisjes 2008 waarin ook Margeaux Saint Germain een  knappe prestatie leverde en 23ste werd.
Bij de meisjes miniemen 2007 strke wedstrijden van Amelie Saint Germain en Jana Pype bekroond met een 12de plaats voor Amelie en een 30ste voor Jana , en bij  de jongens een mooie 16de plaats voor Laurens Duplacie . Emilie Beernaert werd vooral geduwd en werd toch nog verdienstelijk 36ste  bij de cadetten en scholiere Julie Beernaert liep een moedige wedstrijd en werd 32ste .
Lleyton Soenen werd 36ste bij de scholieren waarin ook Renaud Vannieuwenhuyse zich ten volle inzette en 47ste werd.
Jolien Musseeuw trad aan in de korte cross dames en deed het uitstekend beloond met een 37ste plaats en dit mocht ook gezegd worden van Jeroen Vandewalle in de korte cross voor de heren en waarin Jeroen 68ste werd .
Intussen waren we ook als supporters te bespeuren in de heuvelzone  en daar werden we dan ten volle verrast door  Katrien Dupont boezemvriendin  van onze club atlete Sabien Vermander . Katrien en haar echtgenoot wonen aan de ingang van het bosje en hebben een enorm zich op de  atleten in volle actie . We waren uitgenodigd voor een kopje soep . Maar wat dan volgde was een wae een super vip arrangement . Warre Bouckaert die  deelnam aan de juniores wedstrijd  tevens de kwalificatie wedstrijd voor EK in Portugal  zal het geweten hebben  . Want vanuit  de tuin  van Katrien werd hij voortgestuwd om tenslotte  schitterend 13de te worden  in deze uiterst sterk bezette kwalificatie wedstrijd .
Katrien en echtgenoot wat een aangename verassing en een echte dank je wel en jullie atleten allen sterk gepresteerd in deze Belgische topwedstrijd
Henri

 

2019-11-11 Cross Marke

Cross Marke 11 november 2019.
Zoals ieder jaarl wordt op 11 november  de “ cross van Marke” georganiseerd . Met zijn 61ste editie mag dit wel al een klassieker genoemd worden .
Echt herfstweer met voor de wedstrijd veel regen gelukkig  wanneer eenmaal de wedstrijd op gang geschoten werd het wat droger met toch af en toe een lichte maar uiterst frisse bui en  zelfs eens een zonnestraaltje.
Maar natuurlijk onze atleten hadden zich terdege voorbereid om het beste van zichzelf te geven zeker op dit bochtrijk aangelegd parcours en ook om in het cross klassement hun plaats te behouden of zelfs te verbeteren en daar slaagden ze wonderwel in .

Lees meer: 2019-11-11 Cross Marke

2019-11-03 Jongerencross

Jongerencross Waregem 3 november 2019.
Waregem is zeker één van de sportsteden in Vlaanderen land er is niet alleen de voetbal ploeg in eerste klasse ,er was in 1957 het wereldkampioenschap  van wielrennen met als winnaar Rik Vansteenbergen en in 2007  was het de start van de derde rit in de  ronde van Frankrijk en er is ook dwars door Vlaanderen met in 2015 ons gewezen lid en zoon van onze voorzitter met Jelle Wallays als winnaar.
Maar Waregem wordt zeker genoemd als de paardenstad met zijn meer dan gekende steeple chaese .Als stad heeft Waregem  een echte metamorfose ondergaan in de laatste jaren  enorm veel  nieuwbouw en dat is zeker ook te merken op de paarden renbaan waar ook de  jongeren cross wordt betwist . Dit reeds voor de 62ste maal , ook  al een sportief hoogte punt in het sportieve Waregemse jaar  zoals de schepen van sport benadrukte.

Lees meer: 2019-11-03 Jongerencross