2023-02-26 BK Crosscup - KAAG meeting - Cross Meulebeke

Zondag 26-02-2023 was een sportieve hoogdag voor AC Staden, zowel voor de Vrije Sporters als voor de VAL-atleten.
BK Crosscup Brussel.
In een razend spannende wedstrijd, slaagde 2e jaars Miniem en VAL-atleet Mattis Saint Germain erin opnieuw zijn goede vorm te demonstreren en werd heel knap 3e op amper 2 seconden van de winnaar in een felbevochten wedstrijd. Proficiat!

Buffalo – KAAG jeugdmeeting met aflossingen in de indoor topsporthal te Gent.
Hier nam onze VAL-atlete Lana Terryn deel aan de 4x200m kadetten aflossingswedstrijd. De 4x200m ploeg presteerde heel knap en werd 4e algemeen. Proficiat aan het hele kadetten-team!

Vrije sporters veldcross te Meulebeke.
Hier namen maar liefst 21 AC Staden atleten deel, en demonstreerden ze hun goeie vorm met als bekroning ook tal van podiumplaatsen.
We plaatsen dan ook graag enkele actiefoto’s van onze meisjes en jongens Benjamins, waar het voor de supporters genieten was van een snelle wedstrijd.
Bij de miniemen jongens werd het publiek dan weer verrast door een tactische wedstrijd.
De volledige reportage kan u vinden op vrijesporters.be. Met dank aan de foto’s van Karolien Cools.

2022-03-06 Gavercross Harelbeke

6e veldloop E3 Gavercross te Harelbeke op 6 maart 2022.
Onder een stralend winterzonnetje stonden een mooi aantal atleten van AC Staden aan de start op een totaal deelnemersveld van 372 sporters. De organisatie zorgde voor een uitdagend maar prachtig parcours over heuveltjes en een strook langs of door het bos, naargelang de lus die per reeks werd uitgestippeld. Door het mooie weer van de laatste dagen lag het parcours er vrij hard bij wat voor een snelle wedstrijd zorgde.
Goed begonnen is half gewonnen, moet Elay Lepoutre gedacht hebben en liep tot op het hoogste schavot op het podium. Proficiat met je eerste plaats bij de Eendjes! Ook zus Joya Lepoutre zette een heel knappe prestatie neer en mocht ook op het podium met een sterke 3e plaats bij de Pupillen.
We werden verwend met 3 atleten van AC Staden aan de start bij de reeks Miniemen met Bent Stevens, Loïc Pype en August Heens. Het was tot het einde spannend hoe het podium eruit zou zien. Loïc en August streden voor de 2e en 3e plaats waar Loïc aan het langste einde trok. Bent Stevens hield goed vol en werd 11e.
Intussen kwam een pittige wind opzetten, die Margaux Saint-Germain mocht trotseren en op een welverdiende 5e plaats eindigde. Bij de jongens Kadetten streed Ernest voor wat hij waard was en behaalde een 4e plaats.
22 Veteranen 1 - en meteen ook de grootste reeks - moesten hun cross goed indelen met een afstand van 4800 meter waar ze 3 x de strook heuveltjes trotseerden. Dat hadden Bene Pype, Dries Saint-Germain en Thijs Heens goed begrepen, maar het parcours zorgde ervoor dat de atleten diep moesten gaan. Bene schatte de wedstrijd goed in en schoof zo in de laatste ronde nog een aantal plaatsen op naar een knappe 9e plaats. Dries Saint-Germain liep naar een 13e en Thijs Heens naar een 14e plaats.
In de laatste reeks kwam Jarne Ampe aan de start en werkte ook de 3 C-lossen door het bos af onder laagstaande zon. Een snelle reeks en Jarne knokte zich naar de 6e plaats.
Een mooie cross en dikke proficiat aan alle atleten!

Verslag ingezonden door Stéphanie Prinzie.

2022-02-19 Kusttrail Oostende

Kusttrail 19 februari 2022 te Oostende.
Deelname: Bene en Dries
Een week na de Sandman Inferno trokken Bene en Dries opnieuw naar de kust.
Een dag na storm “Eunice” stond immers de kusttrail in Oostende op het programma, 2 jaar na datum. De voorziene 20km werd uiteindelijk 18.5km door een ingekort parcours.
Een kwartier na het goud voor Bart Swings op de massastart werd ook het startschot gegeven aan de 150 deelnemers van deze zware wedstrijd.
Beiden vertrokken in de laatste gelederen, wat leidde tot een te trage start. Na een 50/50 zand/weg wedstrijd strandde Bene op een 28ste plaats (goed voor een 2de plaats bij de M+45) en Dries op een 56ste plaats.
Belangrijke nota voor wie volgend jaarwil deelnemen: de aankomstzone met bijhorende HORECA werd door beiden goed gekeurd en is zeker voor herhaling vatbaar!

2022-02-13 Sandman Inferno

Sandman Inferno 13 februari 2022 te Westende.
3km lopen, 30km MTB en 6km lopen; dit stond op het programma van deze heroïsche Sandman Inferno na 2 jaar afwezigheid.
Met een deelnemersveld van 120 (incl duo’s) werd om 13u het startschot gegeven. De 1ste loopsessie verliep heel snel. De vrienden waren hierdoor wat verrast, maar tegelijkertijd waren ze beducht voor een te snelle start, wetende wat nog zou volgen.
Ze begonnen samen aan het fietsen op het supertechnische parcours bij 5 Beaufort! Beiden leverden echter een toptijd af.
Daarna volgde de afsluitende loopsessie waarin Dries geplaagd werd door krampen. Het was afzien voor beide heren.
Aankomst op plaats 48 voor Bene en plaats 60 voor Dries op de 80 finishers.
Beiden zijn het er wel zeker over eens: dit is een topwedstrijd!

2022-02-13 Parkloop Dadizele

46ste Internationale V.A.D.-SPORTA-PARKLOOP - DADIZELE 13 februari 2022.
Op zondag 13 februari vond de 46ste Internationale V.A.D.-SPORTA-PARKLOOP in Dadizele plaats tevens de start van het 3de VAYAMUNDO- veldloopcriterium.

21 AC Staden leden waren present en deden mee met eigen reeks en/of de volkscross