2019-11-11 Course du souvenir

Course du souvenir Ploegsteert 11 november 2019.
Traditioneel wordt op wapenstilstand in deze kleine gemeente de course du souvenir betwist . De wedstrijd was reeds aan zijn  37ste editie toe  en de weergoden hadden ervoor gezorgd dat het een echt flandrien weertje was.
Veel regen , wind en  een stukje plugstreet die ook wielerklassieker Gent Wevelgem aandoet was een ingrediënt . Ook 2 onzer atleten stonden er aan de start
Benedikt Pype onze iron men liep een goed opgebouwde wedstrijd en werd 256ste algemeen en 111de master in 1 u 33 min 17 sec .
Voor Ria Truant was het een droom een halve marathon te betwisten had zich goed voorbereidt en was dan ook bijzonder tevreden toen ze na 127 min 17 sec als 1342ste en 125ste dame de aankomst overschreed .
Ria en Benedikt sterk op deze historische dag
Henri

2019-11-10 Poppies'run

Poppies'run Zonnebeke 10 november 2019.
De poppies run doet ons zeker terug denken aan “den groten oorlog” zeker ook in deze periode waar er tal van herdenkingen zijn nu al  101 jaar geleden .
Ook de poppies zijn is  een  symbool van deze verschrikkelijke periode.
Poppies of papaver of in het Nederlands klaproos was met zijn rode bloem het symbool voor het bloed dat vloeide in de velden , bezaaid  met landmijnen ,prikkeldraden en artilerie inslagen . Het enige dat daarop groeide was de klaproos. De kleine rodige bloem met een   zwarte kern , zogezegd rouw ,met daarin als je goed kijk in het hart een kruis . Voor velen het symbool van lijden en verlossing.
Sommige klaprozen werden gebruikt  om opium en morfine van te maken die verdovend werkte  voor de vele gewonden.
De  weersomstandigheden waren prachtig voor de herfst veel zon weinig wind  en een prachtig golvend parkoers met ook  wat bos  ideaal dus voor deze 4de editie .
Onder de talrijke atleten  ook een grote Stadense delegatie en de prestaties waren  uitstekend .

Lees meer: 2019-11-10 Poppies'run

2019-10-20 Marathon Amsterdam

Marathon Amsterdam 20 oktober 2019.
De Amsterdam marathon was aan zijn 44ste editie toe en werd gelopen bij ideaal loopweer 11 graden en omzeggens windstil en in een prachtige omgeving .
Het is één van de topmarathons met een uiterst sterk deelnemersveld . Niet minder dan 12 atleten liepen de marathon uit met aankomst in het Olympisch stadion in minder dan 2 u 10 min .. Winnaar werd de Keniaan Vincent Kipchumba  in 2 u 05 min 09 sec . 13600 atleten bereikten de aankomst waaronder 2 onzer sterkhouders namelijk  Jannes Cottyn en Davy Saint Germain .
Jannes verpulverde zijn persoonlijk record  tot 2 u 29 min 23 min en werd prachtig 57ste . Ook Davy verpulverde zijn persoonlijk record tot 3 u 02 min 20 sec . Droomde eventueel om binnen de 3 uur te eindigen een magische grens in het marathon wereldje  maar toch al heel knap . Davy werd mooi 867ste .
Jannes en Davy schitterend van jullie en dat zal zeker naar meer smaken
Henri

2019-10-20 Great Bruges marathon

Great Bruges Marathon 20 oktober 2019.
De derde marathon in Brugge of  “great Bruges Marathon” heeft zeker zijn naam niet gestolen. Want om 10 uur  stonden ca  4600 atleten aan de start om ofwel de marathon (ca 1750 atleten of de halve marathon (ca 2850 atleten) .af te haspelen
Ook de weergoden waren in een goeie bui zeker voor de atleten , al is het parkoers toch niet zo snellopend.
Ook enkele onzer lange afstand atleten tekenden present en mochten tevreden terug blikken over hun wedstrijd . Dries  Saint Germain betwistte de halve marathon (21.095km ) liep een sterke wedstrijd en werd mooi 333 algemeen en 49ste in eigen categorie  Dries legde de afstand af in  in 1 u 35 min 52 sec.
Maar voor 2 onzer dames was de marathon de uitdaging . Leen Supply had de trainingsweken goed opgevolgd en was uiterst tevreden toen ze na 3 u 40 min 50 sec  de finish bereikte trouwens  haar persoonlijk record verpulverd . Leen werd algemeen 570ste maar 7de in eigen categorie
Voor Ania Uchrynczuk was het een grote droom om  een marathon tot een goed einde te brengen . Had zich uitstekend voorbereid en kan zeker als een voorbeeld genoemd worden qua opvolging . Ania die een wat voortvarende start had genomen was super  tevreden dat ze in haar opzet was geslaagd . Een kleine inzinking door wat specifiek vocht niet in te nemen klokte ze toch af in 4 u 28 min  38 sec goed voor de 1432ste plaats algemeen . Ania je bent nu ook een marathon women .
Dries , Leen en Ania  sterk van jullie  .
Henri

2019-10-19 Vredesloop

Vredesloop Ieper 19 oktober 2019.
Sedert 1977 organiseert het Käthe Kollwitz Comité jaarlijks een Vredesloop in Ieper, in de westhoek  slagveld van WO I. Miljoenen soldaten werden tijdens WO I tegen elkaar in het harnas gejaagd, opgejut door het verdwazend nationalisme. Zij waren enkel kanonnenvlees voor de economische belangen van de grootmachten.
Peter Kollwitz sneuvelde op 2 oktober 1914 op amper 18 jarige leeftijd  samen met 10 miljoen anderen. Zijn moeder, de Duitse kunstenares Käthe Kollwitz, maakte een standbeeld ter herinnering aan haar zoon: Het treurende ouderpaar (te bbezichtigen in Vladslo).Käthe Kollwitz en haar werk zijn een aanklacht tegen deze waanzinnige oorlog. Zij staan dan ook symbool voor de vredesgedachte van deze Vredesloop. Jammer maar vandaag neemt het oorlogsgeweld weer drastisch toe.
Sport is een middel om mensen van alle nationaliteiten en culturen in solidariteit te verenigen . De Käthe Kollwitz Vredesloop wil een sterke oproep voor vrede, vriendschap en solidariteit zijn, en wil zijn steentje bijdragen aan een wereld waarin iedereen gelijke rechten en kansen heeft.
De organisatoren hadden een mooi doch lastig parcours uitgetekend  in en rond de prachtige stad Ieper .
Ook een aantal onze atleteen tekenden present in deze sterk bezette wedstrijden met op de 5 kilometer een prachtige 4de plaats voor Steven Mommerency die de 5 km aflegde in 19min 01 sec .
Op de 10 mijl mannen  met 203 aankomsten sterke prestatie van Peter Ovyn  die 21ste werd in 68 min 48 sec en ook sterk van Wim Depoorter die 68ste werd in 74 min 36 sec
Mooie prestaties van jullie allemaal op deze mooi georganiseerde wedstrijd.
Henri