2018-02-11 VAD parkloop

VAD internationale parkloop Dadizele 11 februari 2018.


Door Vrienden Atletiek Dadizele of VAD werd de 42ste internationale parkloop georganiseerd .
De organisatie onder leiding van Francky Bettens had er alles aan gedaan om er een onvergetelijke editie  van te maken . Ook de weergoden waren de organisatoren gunstig gezind, weinig wind zodanig dat men niet eens voelde dat het behoorlijk fris was  met  af en toe ook een heerlijk zonnetje die straalde tussen de bomen in het prachtige park waarin een mooi parcours was aangelegd . Maar toen de anciens aantraden kwam er zelfs een hagelbuitje  aan te pas maar ja  het kon de echte flandriens natuurlijk niet deren nietwaar Dirk.
Ook zorgen de organisatoren telkenjare om  bekend volk en zeker een bekende sportvrouw en sportman naar Dadizele te  laten afzakken en het laten deelnemen van bekenden uit de TV serie familie
Traditioneel gaat deze wedstrijd door op de 2de zondag van februari en steeds omstreeks de periode
De volksloop was opnieuw succesvol en een spektakel  nummer waaronder tal van familie acteurs en waaronder  onze atleten die hun wedstrijd betwisten en enkele  onzer supporters die zich  eens  aan een loopje waagden. Zowel jong als minder jong maken van deze wedstrijd waar geen uitslag opgemaakt wordt een duel onder mekaar, de jongsten willen bewijzen dat ze pa of ma kunnen vloeren.
De parkloop was ook de eerste wedstrijd van het cross criterium der vrije sporters met al mooie resultaten voor onze atleten.
Er waren mooie zeges voor Lana Terryn , Emilie Beernaert en  Warre Boukaert Verder behaalden Emma Vanduynslaeger en  Matis Saint- Germain  zilver . Jolien Musseeuw , Sander Ampe en Axel  Kerremans  brons  en verder voor iedereen mooie ereplaatsen, de sterke uitslagen van onze atleten vind je verderop.
Iedereen ontving  een mand gezondheid en men had nog kans in de reuze tombola die de avond afsloot .
Zie hieronder de mooie resulten van onze atleten
De jonge Lien Sonneville werd mooi 16de  bij de meisjes eendjes en de piepjonge Tibe Saint Germain mooi 25ste
Lana Terryn liep voor de eerste maal in de Stadense blauw -witte kleuren en won de benjamins meisjes wedstrijd 1ste en Rani Sonneville knap 10de . Bij de jongens mooie 2de plaats voor Mattis Saint Germain.
Florence Decleir werd knap 6de bij de pupillen meisjes voor Amelie Saint Germain 7de en ook een knappe 15de plaats als eerste jaars voor Margeaux Saint Germain , waarin ook Thisha Preyers sterk presteerde en 20ste werd.
Sterke prestaties van onze jongens pupillen met Laurenz Duplacie op de 4de en Arthur Devoldere op de 6de plaats.
Emilie Beernaert droomde van een knal prestatie en haalde een prachtige eerste plaats bij de miniemen meisjes  en bij de jongens een mooie 11de plaats voor Sander Terryn.
Sterke prestatie van Emma Van d’Huynslaeger bekroond met een  2de plaats bij de cadetten meisjes terwijl bij de jongens Renaud Vannieuwenhuyse 8ste werd .
De Stadense sportman 2017 Warre Bouckaert won de scholieren wedstrijd en Niels Brabant mistte net het podium met een 4de plaats.
Jolien Musseeuw liep haar maiden wedstrijd voor de club en bekroonde dit met een 3de plaats  op het podium bij de dames sportiva’s 1.
Dames seniores 2 met Tanya Parmentier  , Tine Hoorelbeke en Isabelle Vergote .Tanya werd 4de ,Tine 7de en Isabelle 11de .
Ook al een club trio bij de dames sportiva’s 2 met Isabelle Beeuwsaert 6de , Heidi Miuyssen 12de  en Veerle Laevens 14de .
Ook bij de heren veteranen 1 een Stadens trio met Geert Opsommer 12de ,Gino Van d’Huynslaeger 16de  en Bart Devoldere 24ste
Dirk Cottignies  die kon genieten van het hagel buitje werd als laatste jaars mooi 15de .
Sander Ampe haalde als 3de het podium bij de juniores waarin tweeling0 broer Jarne 5de werd.
Axel Kerremans moest voor  de eerste maal aantreden bij de elite en deed het schitterend en haalde  als derde het podium terwijl broer Maxim  knap 7de en een naar het einde toe sterk oprukkende Simon Wallican 12de
Schitterend duel tussen onze seniores 2 gewonnen door Dries Saint germain die algemeen   9de werd broer Davy werd  10de en Davy Pattyn 11de .
Allen mooie prestaties in dit prachtige decor
Henri