2018-10-28 Cross Moorslede

Cross Moorslede 28 oktober 2018.
Moorslede was de place to be voor deze 32ste editie van de Dapalo herfstcross . Deze wedstrijd was tevens de 7  wedstrijd en de 2de  wedstrijd van het najaar in het  32ste veldloopcriterium  der vrije sporters . Was het  zaterdag nog behoorlijk regenachtig de organisatoren  hadden geluk  , want mochten best tevreden zijn  met het weertje , al was zonnig maar  het behoorlijk fries en met een nijdig windje er bovenop . Het parcours was uitgetekend in een  wei , bochtrijk , gevarieerd , met niet te onderschatten  vals plat , het lange gras en zeker na het grazen van de koeien niet zo effen waardoor het veel vroeg van het voetenwerk der atleten .
Tal  onzer atleten tekenden present  voor deze puik georganiseerde wedstrijd en deden het uitstekend waardoor we als club de derde podium haalden der clubs  .
Maar individueel  was ook iedereen super. Het begon allemaal met een schitterende overwinning van Lana Terryn bij de benjamins.  Loic Pype werd   knap 14de bij de benjamins jongens. Sterke  wedstrijd van Florence Decleir maar miste met een 4de plaats  nipt het podium . Ook sterk van de andere meisjes bij de pupillen .Amelie Saint Germain werd 5de , Jana Pype 15de  en Emma Vanslembrouck  17de .
Mooi duel tussen Laurenz Duplacie en Arthur Devolderen bij de pupillen jongens Laurens  werd 8ste  en Arthur 9de  .
Een schitterende overwinning van een herboren Emilie Beernaert dit bij de miniemen  nadat ze ook al 2de werd op het Provinciaal scholen kampioenschap in Roeselare  voorbije woensdag .Mooi duel bij de jongens miniemen tussen  Rune Vanslembrouck en Sander Terryn  beslecht in voordeel van Rune die 8ste werd en Sander 9de .
Onze cadetten meisjes streden voor  de eerste club atlete en dit werd beslecht in het voordeel van Emma  Van D’Huynslaeger die 6de werd en Julie Beernaert 8ste  .
Bij   de jongens cadetten sterke wedstrijd van  Renaud Vannieuwenhuysebeloond met een mooie 6de plaats .
Warre Bouckaert kwam zag en overwon op magistrale wijze  bij de scholieren waarin Niels Brabant ook sterk presteerde en met een 3de plaats mee het podium op mocht  . Ook sterk van Emiel Deprez die als eerste jaars 6de werd.
Dames seniores 1 met een mooie podium plaats voor Jolien Musseuw nadat ze 2de werd  en Stefanie  Deneker een uitstekende  basketster geweest trok voor de eerste maal de cross spikes  aan en werd knap  9de .
Dames seniores 2 met Tanya Parmentier niettegenstaande beetje onwel liep ze toch sterk en miste net het podium na een 4de plaats en ook sterk van Isabelle Vergote die 12de werd .  Isabelle Beeuwsaert liepook al een  sterke wedstrijd  bekroond met een 6de plaats bij de dames sportiva’s 1.
Leen Vanderyze schitterde bij de dames sportiva’s 2 met als bekroning het hoogste schavotje op het podium en manlief  Dirk Ally werd verdienstelijk 12de bij de veteranen 2
Veteranen 1  een mooie  7de plaats voor Benedikt Pype een 12de voor   Gino Van D’Huynslager en trainer Bart Devoldere die moedig dat hij is , verdienstelijk 20ste  werd.
Onze tweelingbroers Sander en Jarne Ampe deden het uitstekend bij de juniores Sander werd 4de en Jarne 5de .
Maxim Kerremans heerste bij de seniores 1 waarin Simon Wallicam moedig dat hij is 12de werd. Dries Saint Germain tenslotte werd mooi 5de bij de seniores 2 .
Allen  sterk gepresteerd met als beloning voor de club een mooie 3de plaats in het club klassement  .
Henri.