2019-02-10 Parkloop

Parkloop Dadizele 10 februari 2019.
Door Vrienden Atletiek Dadizele of VAD werd de 43ste  parkloop georganiseerd .
De organisatie onder leiding van Francky Bettens had er alles aan gedaan om er een onvergetelijke editie  van te maken . De weergoden waren niet in de beste stemming  af en toe een regenbuitje , behoorlijk fris zeg maar bijna koud  en behoorlijke wind en  naar mate de middag vorderde stormachtig. Tijdens de volksloop was het er in dit mooie park al behoorlijk akelig en toen er een boom  omver viel  aan de startzone werden de laatste 2 wedstrijden zelfs wijselijk afgelast – wat hebben de organisatoren en zeker ook de atleten en toeschouwers geluk gehad . Een drama  kon het geweest zijn .
Deze wedstrijd tevens de eerste wedstrijd van het nieuwe veldloopseizoen kon eerst  nog in behoorlijke omstandigheden aangevat worden Naast de vele acteurs van de soap familie waren er ook opnieuw  tal onzer atleten aanwezig niet tegenstaande  het clubeest  op de vooravond . Dit belette niet dat ze met zijn allen sterke prestaties geleverd hebben .
Ook de volksloop was opnieuw succesvol en een spektakel  nummer waaronder tal van familie acteurs. Zowel jong als minder jong maken van deze wedstrijd waar geen uitslag opgemaakt wordt een duel onder mekaar, de jongsten willen bewijzen dat ze pa of ma kunnen vloeren.


In de wedstrijden zelf waren er mooie zeges voor  Matthis Saint Gertmain en Emma Van D’Huynslager en verder tal van podium plaatsen en knappe ere plaatsen wat je hieronder kan ontdekken.
Jongens eendjes Tibe Saint Germain 8ste , Jongens benjamins Mattis Saint Germain 1ste
Loic Pype 7de  , Meisjes pupillen
Lana Terryn 3de , Margeaux Saint Germain 9de  , Meisjes mieniemen Amelie Saint Germain 2de , Florence Decleir 5de  , Tischa Preyers 7de  . Jongens miniemen Laurenz Duplacie 5de , Sander Terryn 7de  , Arthur Devoldere 13de  . Meisjes cadetten Emilie Beernaert 3de
Jongens scholieren , Emma  Van D’Huynslaeger 1ste  , Julie Beernaert 2de .
Jongens scholieren  , Renaud Vannieuwenhuyse 6de  , Emiel Deprez 8ste
Dames seniores 2 prachtig duel tussen Tanya Parmentier en Tine Hoorelbeke beslecht in een ultieme spurt in het voordeel van Tanya werd 4de en Tine 5de in dezelfde wedstrijd werd Isabelle Vergote 10de .Dames sportiva’s 1 , Isabelle Beeuwsaert 7de , Veerle Laevens 11de  , Heidi Muyssen 13de . Dames sportiva’s 2 , Leen Vanderyze 4de , Katleen Baekelandt 11de
Heren veteranen 1 , Davy Pattyn 10de , Gino Van D’Huynslaeger 14de  en Christophe Terryn 20ste . Dus jammer voor de veteranen 2 en 3 , de juniores en seniores dat hun wedstrijd  dus wijselijk werd afgelast .
Voor de atleten die hun wedstrijd wel kunnen betwisten  een sterk begin van een nieuw cross seizoen – zet deze sterke prestaties  zo verder
Henri