2018-09-14 Dwars door Dadizele

Dwars door Dadizele 14 september 2018.
PK wegkampioenschap voor Vrije Sporters : 4 x goud en  1 x brons
Dadizele was een zelfstandige gemeente tot het in 1976 toen werd het opgenomen in de gemeente Moorslede en heeft een oppervlakte van ca 5.83 vierkante kilometer  telt ca 3800 inwoners.
Het is vooral bekend  voor zijn prachtige Onze Lieve Vrouw basiliek waar Jan Van Veerdeghem ( of Jan van Dadizele ) tot ridder geslagen door Maximiliaan Van Oostenrijk in 1479 en in Antwerpen vermoord in 1481 in de crypte in een praalgraf begraven ligt.
De inwoners worden er ook al eens “de pompeschieters” genoemd naar het beeld in het park het Torreke.
Verder  was zeker ook in mijn tijd attractiepark dadipark een trekpleister en  de mei- en september maand zijn er de bedevaartmaanden. Het kasteel park Marieenstede is een trekpleister maar vooral  ook bekend van de parkloop die ieder jaar door VAD op de 2de zondag van februari wordt georganiseerd.
Maar naast de parkloop  wordt door Vrienden Atletiek Dadizele onder leiding van Francky Bettens ook en dit steeds op de 3de vrijdagavond van september een wegwedstrijd georganiseerd.
Dit jaar was men er reeds aan de 42ste editie toe waar alle  leeftijden aan hun trekken komen en er strijden voor de diverse  Provinciale titels der vrije sporters.
Ook tal onzer atleten tekenden present en het werd opnieuw een superavond . Lana Terryn zette de toon en won op overtuigende wijze  de 600 meter wedstrijd bij de benjamins . Even later won Laurenz Duplacie de 1200 meter bij de pupillen .Een super blije Laurenz op podium want was eerste wedstrijd na zijn buik blessure en meteen een prachtzege.
Een nieuwe titel voor Emilie Beernaert en dit bij de miniemen meisjes over 1200 meter wat een jaar voor Emilie . De jongens dienden 1800 meter af te leggen en spurter Sander Terryn werd knap 7de  en bij de cadetten meisjes  die 3000 meter moesten afleggen een prachtig duel tussen Julie Beernaert en  Emma Van D’Huynslaeger  . Julie  haalde het en mocht als 3de het podium op Emma werd mooi 4de .
De dames dienden 7.4 km af te leggen in hun kampioenenstrijd . Isabelle Beeuwsaert  miste   na een sterke wedstrijd bij de dames sportiva’s 1 net het podium en werd 4de in 33 min 25sec. Een nieuwe titel voor Leen Vanderyse bij de dames sportiva’s 2 nadat Leen  finishte in  35 min 31 sec .
Het kampioenschap bij de heren was er één over 11. Km met knappe resultaten voor Simon Wallican die 5de werd bij de seniores 1 in 44 min 25 sec PeterOvyn bij de seniores 2 8ste in 44 min 38 sec  en Dirk Cottignies  6de in 50 min 26 sec .
Allen hebben opnieuw gezorgd voor  schitterende prestaties en een mooie uitstraling van jullie club .
Henri