2019-09-13 PK Vrije Sporters

PK Vrije Sporters Dadizele 13 september 2019.
2 x goud  3 x zilver en 5 x brons
Dadizele was de place to be voor het Provinciaal weg kampioenschap der vrije sporters.
Dadizele was een zelfstandige gemeente tot het in 1976 toen werd het opgenomen in de gemeente Moorslede en heeft een oppervlakte van ca 5.83 vierkante kilometer  telt ca 3800 inwoners.
Het is vooral bekend  voor zijn prachtige Onze Lieve Vrouw basiliek waar Jan Van Veerdeghem ( of Jan van Dadizele ) tot ridder geslagen door Maximiliaan Van Oostenrijk in 1479 en in Antwerpen vermoord in 1481 in de crypte in een praalgraf begraven ligt.
De inwomers worden er ook al eens de pompeschieters genoemd naar het beeld in het park het Torreke.
Verder  was zeker ook in mijn tijd attractiepark dadipark een trekpleister en  de mei- en september maand zijn er de bedevaartmaanden. Het kasteel park Marieenstede is een trekpleister maar vooral  ook bekend van de parkloop die ieder jaar door VAD op de 2de zondag van februari wordt georganiseerd.
Maar naast de parkloop  wordt door Vrienden Atletiek Dadizele onder leiding van Francky Bettens ook en dit steeds op de 2de vrijdagavond van september een wegwedstrijd georganiseerd.
Dit jaar was men er reeds aan de 43ste editie toe waar alle  leeftijden aan hun trekken komen en er strijden voor de diverse  Provinciale titels der vrije sporters.
Ook tal onzer atleten tekenden present en het werd opnieuw een superavond . Lana Terryn zette de toon en won op overtuigende wijze  de 1200 meter wedstrijd bij de pupillen . Even later werd Florence Decleir knap 3de bij de miniemen ook over 1200 meter . De miniemen jongens moesten 1800 meter lopen en  Laurenz Duplacie d behaalde zilver  Sander Terryn mooi 5de en Arthuur Devoldere finishte mooi als 11de . Emilie Beernaert werd bij de cadetten 2de  en dit over 3800 meter . Hoogdag voor Emma Van D ‘ Huynslager want werd Provinciaal kampioen bij de scholieren  .Julie Beernaert  werd mooi 2de zei moesten 7400 meter afleggen . Dit was ook het geval voor onze andere dames  met een mooie derde plaatsen  voor Astrid Ally bij de juniores , Isabelle Beeuwsaert bij de sportiva’s 1 en Leen Vanderyze bij de sportiva’s 2.
Intussen dienden ook de heren 7.4 km af te leggen maar dit buiten kampioenschap en Christophe Terryn werd algemeen 5de maar 3de veteraan 1 en Dirk Ally 7de en 1ste veteraan 2.
Het hoofdnummer van de avond was de 11 km met een knappe 3de plaats voor Sander Ampe en een vijfde voor Jarne Ampe . Gino Van D’Huynslaeger genoot noch na van de kampioenen titel van dochter Emma en werd zelf mooi 7de bij de veteranen 1.
Allen hebben opnieuw gezorgd voor  schitterende prestaties en een mooie uitstraling van jullie club .
Henri