2017-07-25 Bor d'Oisans

Bour d’Oisans 25 juli 2017.

Onze dokter Jannes Cottyn had er voor gekozen om er eens na de zware studies en stages er  een sportieve vakantie van te maken.

Jannes betwistte er zijn eerste duatlon en dit in de Franse alpen , deed het alle  omstandigheden in acht genomen  uitstekend .

Jannes verteld

“Sinds  29 juli  terug in België  na 10 dagen in de Franse alpen . Ik was er op vakantie , vooral om te fietsen gezien ik sinds enkele weken  wat last heb van mijn linker achillespees. Heb er meegedaan aan een lokale wedstrijd. Op dinsdag 25 juli stond ik aan de start van mijn eerste duatlon. Eerst moesten we 6.3 km lopen in le Bourg d’Oisans, waarna we als fietsparcours de legendarische Alpencol Alpe D’Huez mochten beklimmen.Op “ de Alp” werd de wedstrijd afgesloten met een kort  stukje lopen (plus minus 2.5 km ).

Het eerste lopen kon wel een stuk beter , maar de laatste weken werden de loop trainingen beperkt door de blessure .Ten tweede hield ik misschien iets teveel reserve met het oog op wat er me nog te wachten stond. Na een fantastisch trage wissel ging de beklimming van Alpe D’Huez wel vlot. Ik kon een tiental atleten  terug inhalen tijdens de beklimming waar ik ongeveer 55 minuten voor nodig had .In het afsluitende loopgedeelte verloor nog 1 plaats om uiteindelijk na 1 uur 32 min als 16de de finish te bereiken. Niet slecht voor een eerste duatlon , maar met wat meer ervaring  en betere loopbenen had er meer in gezeten” .

Jannes toch knap hoor en sterke prestatie .

Henri.