2018-05-06 Great Peace Run

Great Peace Run Ieper 6 mei 2018.
In 2018 is het exact 100 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog. Die ‘Groote Oorlog’ was er een van ongeziene gruwelijkheden. Eén van de belangrijkste fronten lag in de Westhoek, met Ieper als middelpunt.
Op 6 mei hadden lopers uit alle landen ter wereld (44 nationaliteiten tekenden present ) dit historisch moment herdacht  tijdens de Great Peace Run: een 21km langs iconische monumenten en plaatsen die in 1918 een hoofdrol hebben gespeeld, maar met de 10 km  kon men er ook een miniversie betwisten .Het parcours van deze unieke belevingsloop startte aan de Menenpoort, om dan door Flanders Fields, langs onder andere Hill 60 en Hill 62, te eindigen op de Grote Markt in Ieper voor het “In Flanders Fields” Museum.
Wouter Mees en Leen Supply tekenden present voor deze 1ste historische run  en beiden overtroffen zichzelf in deze met zon overtroffen , warme temperaturen en omzeggens windstil.
Wouter nam deel aan de 10 km en werd na een spetterende eindspurt prachtig 2de  en Leen liep er de halve marathon en werd  algemeen 255ste  19 dame maar mocht als 3de het podium in haar eigen categorie nadat ze de afstand afgelegd had in 1 u 51 min 53 sec .
Leen en Wouter prachtig van jullie en in deze historische run hebben jullie ook historie geschreven.
Henri