2018-10-21 Gent

Gent 21 oktober 2018.
Als opener van het cross- cup seizoen hebben de organisatoren als eerste wedstrijd  reeds enkele jaren  aflossingen op de kalender gezet . 3 atleten per club vormen een team in de diverse leeftijden . Dit is in het leven geroepen om ook de lopers die kortere afstanden lopen ook aan hun trekken te laten komen , meteen was dit een schot in de roos . Natuurlijk zijn aflossingen één van de mooiste disciplines in de atletiek Het prachtig domein van de blaarmeersen was  de arena waar alles plaats vond en het weer was effenaf schitterend .
Ook Lleyton Soenen en Elise Meirlevede waren geselecteerd in de AVR ploegen . Lleyton bij de cadetten en Elise bij de pupillen .
Lleyton liep als slotloper de 1500 meter een sterke wedstrijd finishte na 4 min 46 sec en de ploeg werd daarmee prachtig 7de op 67 aankomsten.
Ook Elise deed het schitterend ma Gwendoline vertelt :
“ Het cross seizoen kon niet beter starten met een mooie overwinning op de relays in Gent.
Een sterke race van de eerste 2 AVR atleten was nodig voor Elise om de wedstrijd af te make .We wisten vooraf dat Flac en AVLO de grote concurrenten gingen worden.
Elise moest strijden tegen de huidige Belgische kampioene (AVLO) en FLAC maar Elise kon van begin tot einde de eerste plaats behouden.
Niet makkelijk want op iemand jagen is iets makkelijker dan constant aan de leiding lopen tegen sterke tegenstanders.
Uiteindelijk liep ze samen met nog iemand de beste tijd van alle pupillen (die de 1000m liepen) en dit op 70 ploegen dus 140 meisjes .Vergelijken met die de 800m liepen heeft geen zin natuurlijk. Ze liep 3 seconden rapper dan de Belgische kampioene maar iedere wedstrijd is natuurlijk anders”.
Lleyton en Elise jullie hebben het seizoen prachtig ingezet en een droomstart geeft zoveel moreel .