2019-12-14 Vrije Sporters Slotfeest cross

Vrije Sporters slotfeest cross 14 december 2019.


Na een lang en zwaar seizoen  cross seizoen der vrije sporters van  februari tot november onderbroken door het piste criterium werden ter gelegenheid van het slotfeest hulde gebracht aan de diverse laureaten. Zowel van de crossen als pistewedstrijden worden per wedstrijd volgens aankomst punten toegekend en wie het meeste punten heeft wint het criterium.
Ter gelegenheid van het 33ste veldloopseizoen had de organisatie gezorgd voor een nieuwe locatie namelijk de gemeentelijke basisschool “ de Barkel” en een identieke formule als vorig jaar . Dus opnieuw  zonder optreden van een zanger of zangeres  maar wel met welkomdrankje  en een frieten à volentée met een  frikandellen en of brochettes . En of het gesmaakt heeft , jammer dat het behoorlijk lang bij momenten lang aanschuiven was .
Ook de club had nog voor een dorstlesser gezorgd en achteraf was er nog een heuse tombola waarin enkele clubleden in de prijzen vielen  .
Tussendoor had de huldiging  plaats van de diverse klassementen . Voor het cross-criterium werden niet minder dan 32 onzer atleten (2de als club na Ingelmunster) in de hulde betrokken met zelfs 4 atleten op de hoogste trede van het podium nl Mathis Saint Germain , Julie Beernaert , Niels Brabant en Maxim Kerremans .

Lees meer: 2019-12-14 Vrije Sporters Slotfeest cross

2019-11-17 Cross Brugge

Cross Brugge 17 november 2019.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Veltem bos in Sint-kruis was de place to be voor de laatste wedstrijd van het cross seizoen der vrije sporters 2019.
Uniek was wel dat het een combinatie wedstrijd werd met de Val atleten . Vanaf 10 u 30 de crossen der vrije sporters en vanaf 13u30 de crossen voor de val atleten . Na de eerste Brugse veldloop werd die nu de 2de  Brugse veldloop genaamd en een co organisatie van Sodibrug en Olympic Brugge .
Het weer was een kopoe van verleden jaar . Bij het ontwaken was het met temperaturen rond het vriespunt maar de zon tekende dan onmiddellijk present en het werd in deze bosrijke omgeving echt aangenaam vertoeven .
De omloop was groten deels uitgetekend  in het bos , het was er echt met de zonnestralen die tussen de bomen priemden feoriek zeker toen men over de heuvel en rond het meertje  liep .
Het was ook een laatste mogelijk om  voor de atleten hun klassement te behouden en of te verbeteren.

 

Lees meer: 2019-11-17 Cross Brugge

2019-10-20 PK Vrije Sporters

PK  Vrije sporters Ingelmunster 20 oktober 2019.
3 x goud 1 x zilver en 4 x brons
Het  sportpark van Ingelmunster was de place to be voor deze 50ste editie dus een echte klassieker in het veldloop wereldje en tevens een jubileum. Deze wedstrijd was tevens de 5de wedstrijd en de 2de   wedstrijd van het najaar in het  33ste veldloopcriterium  der vrije sporters .Het was een bewolkt weertje behoorlijk fris en af en toe een beetje motregen
Ook tal onzer atleten tekenden present in hun mooi blauwe uitrusting en straalden niet alleen tijdens de wedstrijden maar menigeen ook  op het podium met  de titels voor Matthis Saint Germain , Julie Beernaert die haar 1ste cross titel behaalde en ook voor Niels Brabant die zijn eerste individuele titel ooit behaalde . Zilver was er voor  Lana Terryn en brons voor Emilie Beernaert , Florence Decleir , Laurenz Duplacie en Maxim Kerremans . Ook onze andere sterren deden het uitstekend  bij de eendjes werd Tiebe Saint Germain mooi 6de
Benjamins meisjes Rani Vandierdonck 11de
Benjamins Jongens Matthis Saint Germain 1ste  , Loic Pype  4de
Pupillen meisjes Lana Terryn 2de , Margeaux Saint Germain 5de
Pupillen jongens Luigi David 17de , Luka Peperstraete 18de
Miniemen meisjes Florence Decleir 3de , Amelie Saint Germain 4de , Jana Pype 7de
Miniem jongens Laurenz Duplacie 3de , Sander Terryn 6de
Cadetten , Emilie Beernaert 3de
Scholieren meisjes ,Julie Beernaert 1ste
Scholieren jongens Renaud Vannieuwenhuyse 4de , Emiel Deprez 5de
Dames seniores 2 Tanya Parmentie 4de , Isabelle Vergote 10de
Dames sportiva’s 1 Krista Noyez 4de , Heidi Muyssen 9de , Veerle Laevens 10de
Veteranen 1 Davy Pattyn 7de
Veteranen 2 Jef Keremans 9de
Juniores Niels Brabant 1ste
Seniores 1 Maxim Kerremans 3de , Ander Ampe 4de , Jarne Ampe 9de , Simon Wallican 11de
Seniores 2 Andy Peperstraete 9de
Allen  sterk gepresteerd in deze jubileum editie en kampioenschap  proficiat .
Henri.

2019-09-13 PK Vrije Sporters

PK Vrije Sporters Dadizele 13 september 2019.
2 x goud  3 x zilver en 5 x brons
Dadizele was de place to be voor het Provinciaal weg kampioenschap der vrije sporters.
Dadizele was een zelfstandige gemeente tot het in 1976 toen werd het opgenomen in de gemeente Moorslede en heeft een oppervlakte van ca 5.83 vierkante kilometer  telt ca 3800 inwoners.
Het is vooral bekend  voor zijn prachtige Onze Lieve Vrouw basiliek waar Jan Van Veerdeghem ( of Jan van Dadizele ) tot ridder geslagen door Maximiliaan Van Oostenrijk in 1479 en in Antwerpen vermoord in 1481 in de crypte in een praalgraf begraven ligt.
De inwomers worden er ook al eens de pompeschieters genoemd naar het beeld in het park het Torreke.
Verder  was zeker ook in mijn tijd attractiepark dadipark een trekpleister en  de mei- en september maand zijn er de bedevaartmaanden. Het kasteel park Marieenstede is een trekpleister maar vooral  ook bekend van de parkloop die ieder jaar door VAD op de 2de zondag van februari wordt georganiseerd.
Maar naast de parkloop  wordt door Vrienden Atletiek Dadizele onder leiding van Francky Bettens ook en dit steeds op de 2de vrijdagavond van september een wegwedstrijd georganiseerd.
Dit jaar was men er reeds aan de 43ste editie toe waar alle  leeftijden aan hun trekken komen en er strijden voor de diverse  Provinciale titels der vrije sporters.
Ook tal onzer atleten tekenden present en het werd opnieuw een superavond . Lana Terryn zette de toon en won op overtuigende wijze  de 1200 meter wedstrijd bij de pupillen . Even later werd Florence Decleir knap 3de bij de miniemen ook over 1200 meter . De miniemen jongens moesten 1800 meter lopen en  Laurenz Duplacie d behaalde zilver  Sander Terryn mooi 5de en Arthuur Devoldere finishte mooi als 11de . Emilie Beernaert werd bij de cadetten 2de  en dit over 3800 meter . Hoogdag voor Emma Van D ‘ Huynslager want werd Provinciaal kampioen bij de scholieren  .Julie Beernaert  werd mooi 2de zei moesten 7400 meter afleggen . Dit was ook het geval voor onze andere dames  met een mooie derde plaatsen  voor Astrid Ally bij de juniores , Isabelle Beeuwsaert bij de sportiva’s 1 en Leen Vanderyze bij de sportiva’s 2.
Intussen dienden ook de heren 7.4 km af te leggen maar dit buiten kampioenschap en Christophe Terryn werd algemeen 5de maar 3de veteraan 1 en Dirk Ally 7de en 1ste veteraan 2.
Het hoofdnummer van de avond was de 11 km met een knappe 3de plaats voor Sander Ampe en een vijfde voor Jarne Ampe . Gino Van D’Huynslaeger genoot noch na van de kampioenen titel van dochter Emma en werd zelf mooi 7de bij de veteranen 1.
Allen hebben opnieuw gezorgd voor  schitterende prestaties en een mooie uitstraling van jullie club .
Henri