2023-09-06 BK Gentbrugge

AVRAS-atlete Elise is erin geslaagd zich zowel voor het Kampioenschap van Vlaanderen als het Belgisch kampioenschap te plaatsen. Dit toont dat Elise een knap outdoor seizoen kan voorleggen op de piste, en ook tijdens het KVV als het BK heeft Elise heel knap gepresteerd. Proficiat! Hierbij het verslag, met dank aan de mama Gwendolien.

Elise Meirlevede was met haar tijd van 1.00.51 op de 400m geselecteerd voor het Vlaams Kampioenschap die dit jaar doorging in het verre Heusden-Zolder. Deze wedstrijd staat altijd gepland op Hemelvaart dus op 15/08.
Na een trage start viel ze terug naar de laatste plaats maar door een mooie versnelling in het laatste rechte stuk kon ze nog terugkomen naar de 4e plaats op slechts 7 honderdsten van de derde en miste zo net het podium. Ze liep 1.01.40.
Daarnaast was ze ook geselecteerd voor het speerwerpen. Ze gooide deze 27m93 ver en werd 9e.
3 weken later vond het Belgisch Kampioenschap plaats in Gentbrugge. Ook hier geraakte ze in de selectie voor de 400m.
Terug een minder snelle start en dat resulteerde in een 9e plaats in een tijd van 1.01.80. Jammer genoeg miste ze hier ook net de finale maar wel terug een ervaring rijker.

 

2022-08-27 PK aflossingen

PK aflossingen 27 augustus in Zwevegem.
Op zaterdag 27 augustus trokken een aantal atleten richting Zwevegem waar het PK aflossingen doorging.
Bij de miniemen meisjes kwam Lana Terryn aan de start van de 4x80m. Ze behaalde met haar team een derde plaats en mocht dus de bronzen medaille in ontvangst nemen. Bij de 3x600m viel de atlete net naast de medailles met toch een mooie vierde plaats.
Bij de miniemen jongens stond Mattis Saint Germain aan de start van de 4x80m. Zijn team liep een tijd van 42”50 en mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen. Op de 3x600m kon de voorsprong van Mattis jammer genoeg niet behouden blijven en zo liep het team het podium mis met een vierde plaats.
Bij de cadetten meisjes kwamen zelfs twee van onze atletes aan de start. Amélie Saint Germain en Florence Decleir namen deel aan de 4x100m en werden knap vijfde in een tijd van 54”65.
Bravo aan alle deelnemers. We kunnen als club alleen maar fier zijn op al deze mooie prestaties!

Verslag door Tine Hoorelbeke, mama van Mattis.

Foto van clubfotograaf HAC.

 

 

 

2022-06-11 Rubenscup

Rubenscup te AVR Roeselare op 11 juni 2022.
Op deze wedstrijd hebben bij AVR Roeselare, was het genieten van schitterende sportieve prestaties onder een stralende hemel.
6 AC Staden / AVRAS atleten tekenden present. 2 Aangesloten atleten, die via AVR aangesloten zijn bij de Vlaamse atletiekliga nl. Mattis en Lana.
Ook 4 Vrije sporters atleten kwamen graag deelnemen, nl. August, Loeka, Rani en Lien. Een mooie voorbereiding voor onze eigen organisatie op 25 juni as. Nl. onze pistemeeting voor Vrije Sporters.
De Rubenscup is een organisatie van 6 West-Vlaamse clubs die in het voorjaar de miniemen en pupillen de keuze laten uit 4 disciplines + een aflossing. Er mogen max. 3 disciplines gekozen worden.
Miniemen jongens én goede vrienden Mattis en August kozen voor het hoogspringen, verspringen en 80m spurt.
Mattis Saint Germain won zijn reeks in de 80 m spurt en werd 4e algemeen in een tijd van 11,07.
August Heens werd 3e in zijn reeks van 80m spurt, in een bijzonder spannende reeks.
Zowel August als Mattis slaagden erin hun persoonlijke records scherper te stellen in het hoogspringen, verspringen en op de 80m spurt.
Bij de meisjes pupillen 1 deelnemer, nl. Lien Sonneville. Lien heeft gekozen voor de kogel en de 60 m spurt, waar ze in beide nummers volharding getoond heeft. Ze wierp de 2 kg kogel zeer verdienstelijk op een afstand van 4m22 in haar 3e poging.
Ook hier een persoonlijk record.
Bij de meisjes miniemen zelfs 3 atleten om te volgen.
Rani Sonneville en Loeka Cool kozen beiden voor de 80 m spurt. Mooi om te zien hoe deze meisjes vlot de startblokken opstelden en beiden naar een nieuw persoonlijk record snelden.
Lana Terryn en Loeka kozen voor het hoogspringen, en het werd een bijzonder spannende wedstrijd. Uiteindelijk slaagden beide meisjes erin de kaap van 1m33 te overschrijden. Loeka werd 3e, Lana 4e overeenkomstig het reglement.
Lana nam ook deel aan de kogel en werd er mooi 8e.
Bij het speerwerpen namen de 3 AVRAS atleten deel. Rani haar worpen gingen per poging verder, en behaalde op de 3e en laatste poging maar liefst 11m04. Loeka 12m97 in haar 2e poging.
Het werd een hoogdag voor Lana, want ze zette haar PR met maar liefst 5 m scherper, en werd 4e met 27m15.
En als kers op de taart namen alle miniemen jongens en meisjes deel aan de aflossingen 3x600m. Allen gaven ze na hun tomeloze inzet op de individuele nummers nog eens het allerbeste van zichzelf in dit spectakelnummer.
Na deze knappe prestaties is het uitkijken naar een veelbelovend zomerseizoen op de pistes. En naar onze komende vrije sporters meeting op 25 juni natuurlijk.

Dank aan AVR voor de vlekkeloze, vlotte en gastvrije organisatie, en bedankt om onze niet-aangesloten atleten te laten proeven van een VAL-wedstrijd. Het was een mooie sportieve dag!

 

2022-05-14 PK meerkamp

PK meerkamp miniemen te Torhout 14 mei 2022.
“Mijn eerste meerkamp: Op deze warme zaterdagnamiddag heb ik een vijfkamp gedaan in Torhout. Ik begon met verspringen en haalde direct een mooi persoonlijk record van 4m26.
Een half uurtje later begon ik aan de 80 m spurt waar ik een tijd behaalde van 11.88 sec. Ik kreeg toen buikkramp, maar dit ging weg na een tijdje. Dan hoogspringen, ik sprong 1m40, ik kon het zelf niet geloven, bijna over mezelf.
Dit was ook een nieuw persoonlijk record, mijn dag kon niet meer stuk. Dan kogel die iets minder ging, 7m80. Het was spannend, alles hing af van mijn 1000m… en ja, ik was daar mooi 2e met een 3min31.
Dit resultaat bezorgde me een schitterde 2e plaats op het PK Torhout Miniemen Meisjes”.
Lana Terryn.

Proficiat Lana, geniet van deze knappe prestatie, en bedankt voor je mooie verslag!

 

 

2022-04-30 BVV Bornem

Beker van Vlaanderen Cadetten/Scholieren te Bornem 30 april 2022.
Slechts 1 week na het Provinciaal Kampioenschap West-Vlaanderen stond alweer een belangrijke wedstrijd op de agenda.
In Bornem mochten onze VAL-atleten cadetten meisjes strijden in de Beker van Vlaanderen.
Tijdens deze wedstrijd mocht het AVR-team het opnemen tegen 9 andere clubs uit Landelijke 2B en per discipline dient de club 1 atleet te vertegenwoordigen.
Het resultaat op zich is minder belangrijk, de bedoeling is beter te doen dan je concurrenten want de eerste krijgt 13 punten, de 2e 11punten, de 3e 10 punten,.... Op het einde van de dag worden alle punten samengeteld en de winnaar mag naar een hogere afdeling.
Iedere atleet mag deelnemen aan 2 disciplines + estafette.
Dit jaar was het een wedstrijd voor zowel de cadetten als de scholieren alsook de mannen en vrouwen tesamen.
Florence mocht de spits afbijten met het kogelstoten. Niet haar lievelingsnummer maar ze deed het uitstekend met een worp van 9m30 en werd hier mee 5e.
Daarna was het aan Amélie met de 300m horden, geen makkelijke discipline. Ook al kwam ze niet perfect uit, ze mocht toch een nieuw persoonlijke best noteren van 55.06.
Vervolgens was het aan Elise op de 800m en ze won overtuigend in 2.26.20
In de namiddag kwamen de spurtnummers aan bod en was Florence geselecteerd voor de 200m. Ook hier werd ze 5e in 27s94.
Elise kon tijdens het speerwerpen een nieuw persoonlijk record noteren van 25m28 en werd 4e.
Amélie was gebrand op een mooi resultaat in het hoogspringen en ze kon de verwachtingen inlossen. Ze sprong naar een hele mooie 1m50, persoonlijk record en werd knap 2e.
Als laatste discipline mochten Fran, Alexi, Elise en Florence de estafette 4x100 lopen, ze werden mooi 3e maar de juiste tijd werd niet geregistreerd.
Alle AVR atleten samen konden hele mooie resultaten neerzetten en de club werd knap 2e na de club van Lebbeke. Een meer dan geslaagde dag dus.

Op de foto staat het hele AVR-team cadetten en scholieren, met ook de AVR-afdeling Staden atleten. Alle resultaten kan u terug vinden op atletiek.nu