2022-04-23 PK West-Vlaanderen

PK West-Vlaanderen 23 en 24 april 2022.
Na het winterseizoen met zowel indoorwedstrijden als veldoopwedstrijden hebben de atleten de tijd kunnen nemen om de batterijen op te laden en de techniek bij te schaven.
Op zaterdag 23/04 en zondag 24/04 stond voor de meeste atleten de eerste wedstrijd van het zomerseizoen m.n. het PK West-Vlaanderen op het programma en ook Florence, Amelie en Elise tekenden present.
Op zaterdag konden de cadetten 2 van de 6 disciplines kiezen. Zowel Amelie als Elise kozen voor het verspringen. Daarnaast wou Amelie haar tijd verbeteren op de 80m horden en koos Elise voor het speerwerpen, de eerste keer met het gewicht van 500gr.
Bij het verspringen maakte Amelie het eerst wat spannend door 2 ongeldige sprongen te noteren maar bij de 3e sprong was het raak. Ze haalde een hele mooie pr van 4m55 en was hier zeer tevreden mee.
Hiermee eindigde ze op een verdienstelijke 6e plaats.
Ook Elise kon een hele mooie pr van 4m63 neerzetten en werd knap 4e. De dag was voor beide meisjes hier al geslaagd.
Bij het speerwerpen kon Elise zich naar een bronzen medaille gooien met een worp van 25m15.
Amelie had de laatste maanden ook aan de techniek van de horden gewerkt en dat loonde ook in haar eerste wedstrijd. Ook al kwam ze nog niet perfect uit toch behaalde ze een pr van 15,09, haar laatste tijd stond op 15,97. Knap gedaan Amelie.
Ook op zondag konden de atleten uit 6 disciplines kiezen en kwamen de spurtnummers aan bod. Voor Florence de kans om te tonen wat ze in haar mars heeft. Ze koos voor de 100m en 200m spurt.
Elise koos voor haar beste nummer de 800m en het kogelstoten.
Florence had een aarzelende start maar kon helemaal terugkomen en won haar reeks in 13s91. Helaas viel ze net aan de finish en had ze zich op verschillende plaatsen geblesseerd.
Ze wilde toch doorzetten maar na een paar uur bleek de pijn te erg en moest ze de strijd staken. Jammer want ze was geselecteerd voor de finale.
Voor de 800m nam Elise resoluut de start en naarmate de wedstrijd vorderde kon ze de afstand alleen maar vergroten. Ze finishte in een persoonlijk record van 2.22.05 en werd provinciaal kampioene. Ze liep tevens de beste tijd van alle provincies bij de kadetten.
Daarna stond voor Elise nog het kogelstoten op het programma met als doel een worp in de 9m en dat lukte ook. Ze gooide 9m22 en werd daarmee 5e.
Een mooi weekend met prachtige prestaties deze sportieve meisjes en jammer van Florence haar val maar ze krijgt een herkansing op de Beker van Vlaanderen volgend weekend in Bornem.

Verslag van Gwendolien (mama van Elise)