2022-01-23 Cross Veurne

Veldcross te Veurne op 23 januari 2022, organisatie van MACW.
Een mooie bezetting van AC Staden, trok op zondagnamiddag naar het mooie sportpark met prachtige accommodatie Will Tura te Veurne. Opnieuw een corona-editie cross, dus geen indoor faciliteiten, maar gelukkig konden de atleten en supporters genieten van een aangenaam weertje en natuurlijk ook mooie sportieve prestaties. Het parcours was grotendeels vlak, maar toch best bochtig, en ook op 1 strook enkele klimmetjes en een zandstrook. Voor ieder wat wils dus.
5 AC Staden atleten stonden aan de start.
Lana Terryn mocht de spits afbijten, als 2e jaars miniem, met 1 740m op het programma. Het werd een snelle start, waarin Lana zich niet liet verrassen. Gedurende de wedstrijd liep Lana een constant tempo, waardoor ze telkens plekjes kon opschuiven, en uiteindelijk, heel knap de 3e plaats op het podium mocht betreden.
Mattis Saint Germain, 1e jaars miniem, ook 1 740 m op het programma. Ook hier opnieuw een snelle start. Mattis ging direct mee met de koplopers, en verzwakte niet. Halfweg wedstrijd had hij al een kloofje geslagen op zijn achtervolgers, en Mattis hield knap stand, en kon zelf de voorsprong nog uitbouwen. Het resultaat: een schitterende overwinning voor Mattis.
De zussen Amélie en Margaux Saint Germain namen beiden deel aan de reeks voor kadetten. Vanaf kadetten lopen de 2 jaren samen. Ook hier een bijzonder snelle start. Amélie en Margaux probeerden zich niet te vergalopperen in de start, en tactiek was stand te houden in deze wedstrijd van 2 545 m. Voor Amélie werd het een wedstrijd waarin het strijden werd voor de plekjes, en vaak haasje-over voor de plekken waar de snelle start hier Amélie toch wel parten speelde. Uiteindelijk kon Amélie tijdens zandstrook nog enkele 2 plaatsjes opschuiven, en mocht ze tevreden zijn met een 16e plaats.
Margaux had hier als 1e jaars cadet, en vrije sporter, nog geen ervaring met wedstrijden van deze afstand. Het was dus zaak stand te houden, en een constant tempo te lopen. Margaux genoot van de wedstrijd en liep een constant tempo. Ze was tevreden met haar 23e plaats en zag dit als een uitstekende voorbereiding voor het komende seizoen van de Vrije Sporters crossen.
Ook Vrije Sporter Renaud Vannieuwenhuyse is zich aan het klaar stomen voor het cross seizoen van de Vrije Sporters, en maakt dus graag de verplaatsing naar MACW Veurne om er aan te treden bij de wedstrijd Junioren over een afstand van maar liefst 6 925m. De reeks van de junioren was samen met Masters 35-45. Een uitdagende wedstrijd dus, met 4 volle ronden, waarin na een bijzonder snelle start, het uiterste gevraagd werd van de atleten. Renaud liep een constant tempo, bleef strijdlustig, en mocht knap de 5e plaats op zijn naam schrijven.

Proficiat aan alle atleten!