2022-03-06 Gavercross Harelbeke

6e veldloop E3 Gavercross te Harelbeke op 6 maart 2022.
Onder een stralend winterzonnetje stonden een mooi aantal atleten van AC Staden aan de start op een totaal deelnemersveld van 372 sporters. De organisatie zorgde voor een uitdagend maar prachtig parcours over heuveltjes en een strook langs of door het bos, naargelang de lus die per reeks werd uitgestippeld. Door het mooie weer van de laatste dagen lag het parcours er vrij hard bij wat voor een snelle wedstrijd zorgde.
Goed begonnen is half gewonnen, moet Elay Lepoutre gedacht hebben en liep tot op het hoogste schavot op het podium. Proficiat met je eerste plaats bij de Eendjes! Ook zus Joya Lepoutre zette een heel knappe prestatie neer en mocht ook op het podium met een sterke 3e plaats bij de Pupillen.
We werden verwend met 3 atleten van AC Staden aan de start bij de reeks Miniemen met Bent Stevens, Loïc Pype en August Heens. Het was tot het einde spannend hoe het podium eruit zou zien. Loïc en August streden voor de 2e en 3e plaats waar Loïc aan het langste einde trok. Bent Stevens hield goed vol en werd 11e.
Intussen kwam een pittige wind opzetten, die Margaux Saint-Germain mocht trotseren en op een welverdiende 5e plaats eindigde. Bij de jongens Kadetten streed Ernest voor wat hij waard was en behaalde een 4e plaats.
22 Veteranen 1 - en meteen ook de grootste reeks - moesten hun cross goed indelen met een afstand van 4800 meter waar ze 3 x de strook heuveltjes trotseerden. Dat hadden Bene Pype, Dries Saint-Germain en Thijs Heens goed begrepen, maar het parcours zorgde ervoor dat de atleten diep moesten gaan. Bene schatte de wedstrijd goed in en schoof zo in de laatste ronde nog een aantal plaatsen op naar een knappe 9e plaats. Dries Saint-Germain liep naar een 13e en Thijs Heens naar een 14e plaats.
In de laatste reeks kwam Jarne Ampe aan de start en werkte ook de 3 C-lossen door het bos af onder laagstaande zon. Een snelle reeks en Jarne knokte zich naar de 6e plaats.
Een mooie cross en dikke proficiat aan alle atleten!

Verslag ingezonden door Stéphanie Prinzie.