2020-09-20 pistemmeeting Nieuwpoort

Pistemeeting Nieuwpoort 20 september 2020.
Op zondag 20/09 stond in Nieuwpoort voor de meesten de laatste pistemeeting op het programma en daar wilden Florence, Amelie en Elise nog eens het beste van zichzelf geven.
Amelie en Elise beten de spits af met het speerwerpen. Amelie gooide de speer 15m15 ver en Elise haalde een nieuw pr met een worp van 16m31.
Daarna was het aan Florence met haar favoriete nummer, de 80m spurt. Ze was gebeten op een snellere tijd en won haar reeks in een mooie nieuwe pr van 11s60 en deed zo 2 tienden van haar vorige beste resultaat. Elise had helaas een valse start die niet werd opgemerkt door de jury en moest dan toch doorlopen. Ze haalde een tijd van 12s59 maar werd toch nog 3e in haar reeks.
Ook het verspringen verliep goed voor Florence en sprong in de buurt van haar pr nl. 3m72.  Elise keek er naar uit om na lange tijd haar sprong te verbeteren en sprong 3m87, 20cm verder dan haar vorige pr.
Het was daarna uitkijken naar de 150m horden die Amelie voor het eerst uitprobeerde en met succes want ze won haar reeks in een mooie tijd van 23s72.
Met zijn drieën kozen ze nog voor het kogelstoten waarbij Amelie ook hier zichzelf verbeterde met een worp van 8m80. Elise worp 8m16 en voor Florence was het de eerste keer maar ook met een mooi resultaat nl. 6m48.
Het zomerseizoen konden ze afsluiten met 1 van de mooiste disciplines nl. de estafette want er stond nog een 3 x 600 op het programma.
Tegen 5 andere teams mocht Florence de spits afbijten en kon zich van het begin in 2e positie zetten. Elise vertrok als 2e en kon nog mooi dichterbij de eerste komen maar alhoewel Amelie het beste van zichzelf gaf was een eerste plaats uitgesloten. Ze kon wel met een mooie voorsprong de 3e achter zich houden. Ze behaalden een hele mooie tijd nl. 5m33s04 en waren super tevreden met hun dag.
Proficiat meisjes!

Artikel  Gwendolien  Depover