2022-04-30 BVV Bornem

Beker van Vlaanderen Cadetten/Scholieren te Bornem 30 april 2022.
Slechts 1 week na het Provinciaal Kampioenschap West-Vlaanderen stond alweer een belangrijke wedstrijd op de agenda.
In Bornem mochten onze VAL-atleten cadetten meisjes strijden in de Beker van Vlaanderen.
Tijdens deze wedstrijd mocht het AVR-team het opnemen tegen 9 andere clubs uit Landelijke 2B en per discipline dient de club 1 atleet te vertegenwoordigen.
Het resultaat op zich is minder belangrijk, de bedoeling is beter te doen dan je concurrenten want de eerste krijgt 13 punten, de 2e 11punten, de 3e 10 punten,.... Op het einde van de dag worden alle punten samengeteld en de winnaar mag naar een hogere afdeling.
Iedere atleet mag deelnemen aan 2 disciplines + estafette.
Dit jaar was het een wedstrijd voor zowel de cadetten als de scholieren alsook de mannen en vrouwen tesamen.
Florence mocht de spits afbijten met het kogelstoten. Niet haar lievelingsnummer maar ze deed het uitstekend met een worp van 9m30 en werd hier mee 5e.
Daarna was het aan Amélie met de 300m horden, geen makkelijke discipline. Ook al kwam ze niet perfect uit, ze mocht toch een nieuw persoonlijke best noteren van 55.06.
Vervolgens was het aan Elise op de 800m en ze won overtuigend in 2.26.20
In de namiddag kwamen de spurtnummers aan bod en was Florence geselecteerd voor de 200m. Ook hier werd ze 5e in 27s94.
Elise kon tijdens het speerwerpen een nieuw persoonlijk record noteren van 25m28 en werd 4e.
Amélie was gebrand op een mooi resultaat in het hoogspringen en ze kon de verwachtingen inlossen. Ze sprong naar een hele mooie 1m50, persoonlijk record en werd knap 2e.
Als laatste discipline mochten Fran, Alexi, Elise en Florence de estafette 4x100 lopen, ze werden mooi 3e maar de juiste tijd werd niet geregistreerd.
Alle AVR atleten samen konden hele mooie resultaten neerzetten en de club werd knap 2e na de club van Lebbeke. Een meer dan geslaagde dag dus.

Op de foto staat het hele AVR-team cadetten en scholieren, met ook de AVR-afdeling Staden atleten. Alle resultaten kan u terug vinden op atletiek.nu