2022-06-11 Rubenscup

Rubenscup te AVR Roeselare op 11 juni 2022.
Op deze wedstrijd hebben bij AVR Roeselare, was het genieten van schitterende sportieve prestaties onder een stralende hemel.
6 AC Staden / AVRAS atleten tekenden present. 2 Aangesloten atleten, die via AVR aangesloten zijn bij de Vlaamse atletiekliga nl. Mattis en Lana.
Ook 4 Vrije sporters atleten kwamen graag deelnemen, nl. August, Loeka, Rani en Lien. Een mooie voorbereiding voor onze eigen organisatie op 25 juni as. Nl. onze pistemeeting voor Vrije Sporters.
De Rubenscup is een organisatie van 6 West-Vlaamse clubs die in het voorjaar de miniemen en pupillen de keuze laten uit 4 disciplines + een aflossing. Er mogen max. 3 disciplines gekozen worden.
Miniemen jongens én goede vrienden Mattis en August kozen voor het hoogspringen, verspringen en 80m spurt.
Mattis Saint Germain won zijn reeks in de 80 m spurt en werd 4e algemeen in een tijd van 11,07.
August Heens werd 3e in zijn reeks van 80m spurt, in een bijzonder spannende reeks.
Zowel August als Mattis slaagden erin hun persoonlijke records scherper te stellen in het hoogspringen, verspringen en op de 80m spurt.
Bij de meisjes pupillen 1 deelnemer, nl. Lien Sonneville. Lien heeft gekozen voor de kogel en de 60 m spurt, waar ze in beide nummers volharding getoond heeft. Ze wierp de 2 kg kogel zeer verdienstelijk op een afstand van 4m22 in haar 3e poging.
Ook hier een persoonlijk record.
Bij de meisjes miniemen zelfs 3 atleten om te volgen.
Rani Sonneville en Loeka Cool kozen beiden voor de 80 m spurt. Mooi om te zien hoe deze meisjes vlot de startblokken opstelden en beiden naar een nieuw persoonlijk record snelden.
Lana Terryn en Loeka kozen voor het hoogspringen, en het werd een bijzonder spannende wedstrijd. Uiteindelijk slaagden beide meisjes erin de kaap van 1m33 te overschrijden. Loeka werd 3e, Lana 4e overeenkomstig het reglement.
Lana nam ook deel aan de kogel en werd er mooi 8e.
Bij het speerwerpen namen de 3 AVRAS atleten deel. Rani haar worpen gingen per poging verder, en behaalde op de 3e en laatste poging maar liefst 11m04. Loeka 12m97 in haar 2e poging.
Het werd een hoogdag voor Lana, want ze zette haar PR met maar liefst 5 m scherper, en werd 4e met 27m15.
En als kers op de taart namen alle miniemen jongens en meisjes deel aan de aflossingen 3x600m. Allen gaven ze na hun tomeloze inzet op de individuele nummers nog eens het allerbeste van zichzelf in dit spectakelnummer.
Na deze knappe prestaties is het uitkijken naar een veelbelovend zomerseizoen op de pistes. En naar onze komende vrije sporters meeting op 25 juni natuurlijk.

Dank aan AVR voor de vlekkeloze, vlotte en gastvrije organisatie, en bedankt om onze niet-aangesloten atleten te laten proeven van een VAL-wedstrijd. Het was een mooie sportieve dag!